Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lutaju od vrata do vrata

GRAĐANI BIJESNI 'Nisam dobila ni opomenu ni račun, a dužna sam 515 kuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće građana neugodno su se iznenadile kad im je nedavno odvjetnički ured Par i Gradac u ime KBC-a Zagreb poslao opomene za neplaćene usluge.

Mnogi, koji su dobili opomene i za usluge obavljene prije nekoliko godina, kažu da nikad ranije nisu dobili račun ili upozorenje kako nešto duguju. Iako su građani pozvani da u HZZO-u prvo provjere status osiguranja u vrijeme obavljanja tih usluga, još im nije jasno gdje se javiti.

Pročitajte i ovo Bolnica - 3 Usklađivanje HZZO uveo nove cijene: "Jesu li novi troškovi participacije neka vrsta prikrivene prisile?" Ilustracija nove upute Znate li za novost vezanu za bolovanje? Iz HZZO-a objasnili kakva je procedura

Za 515 kuna opomene, Danijela je danas tražila objašnjenje na Rebru.

'Rekla mi je da moram platiti tu njihovu glavnicu od 150 kuna i 50 kuna kamata, na što sam se ja pobunila da zbog čega kamate 50 kuna. Ali, ja velim, ja nisam ništa dobivala doma, znači - niti opomene niti bilo kakav račun da je stigao doma da ja to moram platiti u roku ne znam koliko. Veli - to je sad moja volja hoću li ja platiti kamate, ali da ja ne znam s kim ću se ja tužiti za te kamate. Eto, to je njihov odgovor', rekla je Danijela Karić iz Zagreba.

Do odvjetničkog ureda, kao i drugi, ne može doći.

'Nitko se ne javlja 2 tjedna uopće. Nitko me nije kontaktirao prije nego su mi poslali opomenu', kaže gospođa Karić.

HZZO poziva osiguranike koji su primili račune od KBC-a Zagreb da se hitno jave ako imaju bilo kakve dvojbe

Zbog troška odvjetničke opomene protuzakonite stavke, protiv društva Par i Gradac Odvjetnička je komora pokrenula disciplinski postupak.

Na pozive ne odgovaraju. Jedino što građani mogu je provjeriti status osiguranja u vrijeme tih pregleda.

Iz HZZO-a su nam danas telefonski potvrdili da se u HZZO u protekla 2 tjedna javilo negdje oko petstotinjak osoba, koje su tražile potvrdu jesu li u tom periodu, za koji su dobili opomene, imali dopunsko osiguranje i osnovno osiguranje.

HZZO će vratiti novac svima koji su u to vrijeme bili osigurani, a greškom su dobili opomene. Nejasno je jedino tko će podmiriti skupe odvjetničke troškove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene