Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Vojku V.

Odvjetnica Zorana Mamića došla na ročište s ponudom, reperi odbili: "Riječ je o umjetničkoj slobodi", "Poslušajte album"

Aktualno Galerija Suđenje Vojku V - 8 Suđenje Vojku V - 8 Foto: Vojko Basic / CROPIX Suđenje Vojku V - 11 Suđenje Vojku V - 11 Foto: Vojko Basic / CROPIX Suđenje Vojku V - 10 Suđenje Vojku V - 10 Foto: Vojko Basic / CROPIX Suđenje Vojku V - 9 Suđenje Vojku V - 9 Foto: Vojko Basic / CROPIX +6 Suđenje Vojku V - 2 Galerija 1/11 >>
Zoran Mamić tužio je splitske repere zbog pjesme naziva Mamići. Reperi su odbili njegovu ponudu da mu se ispričaju. Kažu da nisu krivi. Mamić se na ročištu u Splitu nije pojavio.

U Splitu je održano ročište u slučaju tužbe Zorana Mamića protiv repera Vojka V. i Grše i to zbog pjesme naziva Mamići. Vojko V i Grše pojavili su se na sudu u pratnji odvjetnika, dok Zoran Mamić na sud nije došao, jer bi da je odlučio prijeći granicu bio uhićen. Na ročište je stigla samo njegova odvjetnica, koja je poručila da je tužbu spremna povući, samo ako se reperi javno ispričaju.

"Zoki stalno na koki..." koji se tri puta ponavlja u pjesmi "Mamići", zasmetalo je Mamiću, pa je repere tužio jer smatra da mu je narušen ugled i čast.

Vojko V kratko je novinarima nakon ročišta rekao da ima novi album, da ga ljudi poslušaju i da više nema što nadodati na to. 

Grgo Šipek Grše kaže kako su se izjasnili da nisu krivi i da je riječ o umjetničkoj slobodi. "To se ne smije oduzeti", kazao je. 

Anamarija Ljubičić Kuzmanić očekuje da se Mamić pojavi na idućem ročištu. "Očekujem da će svakako to napraviti, da u svibnju pristupi sudu RH, jer mu je čast i ugled bitan element", kazao je. 

Jovana Puhalo, odvjetnica Zorana Mamića kaže kako pravo na zaštitu slobode izražavanja nije apsolutno pravo i da ono ne bi trebalo biti alibi za činjenje kaznenog djela protiv časti i ugleda pa makar i imenom i prezimenom", kazala je. 

Puhalo je na početku kazala da tužitelj spreman na mogućnost povlačenje tužbe ukoliko se dvojica repera javno ispričaju i ukoliko njihova isprika, čiji bi tekst trebali usaglasiti, bude objavljena na njihovim stranicama na društvenim mrežama. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene