Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Asja Piplović

Odvjetnica oslobođena optužbe: U ćeliji sam se probudila oblivena krvlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dok sam bila u pritvoru, moja se cimerica u ćeliji jedne noći pokušala ubiti. Bila sam u sobi oblivenom krvlju', ispričala je Asja Piplović, odvjetnica iz Buja, oslobođena optužbi u aferi 'Maestro'.

Odlukom Vrhovnog suda Asja Piplović, jedna od osumnjičenica u aferi 'Maestro', oslobođena je optužbi koje su joj stavljane na teret vezano uz korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju. U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju prvi je put progovorila o iskustvu uhićenja, pritvora i boravka u zatvoru.
'Na vrata moje kuće lokalni policajci, u civilu, pokucali su 16. lipnja 2007. u 6.15 sati. Vrata im je otvorio moj otac i pozvao me. Moja prva pomisao je bila da mi je stariji sin uzeo automobil i nešto mu se dogodilo. Apsolutno ništa drugo mi nije padalo na pamet', rekla je Piplović te dodala kako su joj policajci kazali da je moraju uhititi, ali da ne znaju zašto. Dokumenti predmeta njezina odvjetničkog ureda o kojima su je ispitivali nisu imali veze s Fondom za privatizaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maestro: Iz pritvora pušteni Parazajder i Piplović Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Proširena istraga zbog zemljišta u Poreču

>> Na 'velikom maestru' svjedočio bivši porečki gradonačelnik Maras

'Istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci, koja se pojavila kasnije istoga dana, pokazala mi je istražni nalog za moje uhićenje u kojem piše da me se privodi zbog davanja mita Josipu Matanoviću, potpredsjedniku HFP-a. Čula sam razgovor istražitelja USKOK-a sa sutkinjom gdje istražitelji kažu da u dokumentaciji koja mi je oduzeta nije ono što su tražili. Poslije sam, čitajući naloge za prisluškivanje mene i ostalih osumnjičenika, shvatila da su oni neke podatke i poslove koji su spominjani u mojim, prisluškivanim, razgovorima s Mladenom Jandričekom, koji je moj nevjenčani suprug, povezali s HFP-om. Naravno, potpuno pogrešno', kaže Piplović.

Na prvostupanjskom sudu osuđena je na 15 mjeseci zatvora, a trajanje kazne poklapa se s duljinom pritvora u kojem je bila do rujna 2008. 'Osjećam da je sutkinja Ivana Kršul donijela i napisala presudu znajući da će je Vrhovni sud srušiti. To se i dogodilo u ožujku ove godine. Vrhovni sud donio je pravorijek da je pritvor koji sam izdržala neosnovano određen', rekla je Piplović. Napominje kako će tražiti odštetu budući da je za vrijeme dok je bila u pritvoru njezin odvjetnički ured propao, a bankovni računi, privatni i poslovni, bili su blokirani.

'Ponovo se bavim odvjetništvom, ali teško nadoknađujem izgubljeno i razbijam stigmu koja mi je nametnuta. O ostalim posljedicama pritvora spomenuti ću samo da mi se cimerica u ćeliji jedne noći pokušala ubiti. Bila sam u sobi oblivenom krvlju', rekla je Piplović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene