Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki Maestro

VIDEO: Prikazane snimke odvjetnice Piplović i ruskih investitora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšim dužnosnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) u slučaju 'veliki maestro' danas je nastavljeno pregledavanjem i preslušavanjem snimki tajnog praćenja u kojima se po prvi puta s dvojicom USKOK-ovih pouzdanika pojavljuje četvrtooptužena odvjetnica Asja Piplović.

Na tajnoj snimci iz ožujka 2007. odvjetnica iz Buja razgovara s pouzdanicima Joškom Kuzmanićem i Mihailom Mošnogorskim o privatizaciji zemljišta bivše ciglane u Ninu. Dio optuženih dužnosnika Fonda tereti se da su ruskim investitorima, koje su predstavljali Kuzmanić i Mošnogorski, pogodovali da na tom zemljištu izgrade luksuzno apartmansko naselje vrijedno desetke milijuna eura.

Pročitajte i ovo Bradley Cooper - 1 Šminker se ispričao Golemi skandal zbog nosa Bradleyja Coppera! "Jedna trećerazredna glumica bavila se glupostima..." Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Proširena istraga zbog zemljišta u Poreču

Odvjetnica Piplović u snimljenom je razgovoru pouzdanicima ponudila stručnu pravnu pomoć i lobiranje kod dužnosnika Fonda i ninskog gradonačelnika Emila Ćurka. Preslušane su i snimke telefonskih razgovora Asje Piplović s njenim suradnikom Mladenim Jandričekom, također optuženom u ovom postupku.

Suđenje se, saslušanjem novih svjedoka, nastavlja u ponedjeljak.

Osmero optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela. Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene