Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOSTOVAO PROFESOR EMANUELE BRACCO

Održana peta Porezna konferencija: "Želimo vladine politike koje oporezuju sve što stvara ovisnost..."

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održana je peta po redu Porezna konferencija. Cilj konferencije bio je potaknuti razmjenu ideja i mišljenja te pružiti praktične preporuke za unapređenje poreznog sustava Republike Hrvatske kroz dijalog glavnih sudionika i predstavnika poreznih obveznika i države.

Na konferenciji je gost predavač bio izvanredni profesor Sveučilišta u Veroni dr. sc. Emanuele Bracco, a njegovo predavanje se odnosilo na "Učinak oporezivanja reguliranih proizvoda na potrošnju i društvo", a govorio je i o porezima i tehnološkom razvoju.

"Neke poreze, uglavnom trošarine, vlade obilato koriste ne samo da bi podizali prihode, već da bi utjecali na ponašanje ljudi te kako bi postigli neke društvene ciljeve. Želimo vladine politike koje oporezuju sve što stvara ovisnost, naravno, ali koje oporezuju štetne proizvode, od štetnih prema manje štetnima, ovisno koliko su štetni", poručio je Bracco.

Osim Ekonomskog fakulteta, organizator je i tvrtka Deloitte. "Ključna stvar na kojoj treba poraditi u sljedećih par godina efikasnost, automatizacija i neka pravna i porezna sigurnost koju bi porezni obveznici trebali imati", rekao je Natko Sertić iz Deloittea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čeka se odluka Hoće li Vlada "spasiti" građane? Ako ne smanje PDV - računi za plin uvećat će se za oko 3700 kuna

Pročitajte i ovo Meso - 2 Još jedan udar na džep U ponoć ulazimo u jednu od najskupljih godina: Cijena ide gore i omiljenoj namirnici Hrvata

"Dugoročno treba uvijek promišljati na to što nas čeka. Ponovit ću, zelena tranzicija, digitalizacija, ciljevi održivog razvoja i naravno demografija u sklopu ovog prethodnog je jako važan faktor", objasnio je Hrvoje Šimović s Ekonomskog fakulteta. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene