Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 najvažnijh točaka

Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

U Zagrebu je održan sastanak između Ministarstva poljoprivrede i poljoprivrednika koji su sudjelovali u prosvjedu prije 20 dana kada su traktorima izašli na ulice.

Istaknuli su tako probleme s kojima se susreću, ne samo naši poljoprivrednici nego i u većem dijelu Europe. Na sastanku je bilo govora o 10 najvažnijih točaka koje brinu poljoprivrednike. Određen zajednički jezik su našli, iako svi problemi nisu u potpunosti riješeni. Još uvijek ostaje pitanje oko zakupa zemljišta. Ono što je prosvjednike najviše mučilo, a to je uvoz jeftinog žita iz Ukrajine, i dalje se mora razriješiti.

"Administrativna rasterećenja, pokretanje državnih potpora, brojni drugi zahtjevi koji se također odnose na suradnju s drugim tijelima, s Ministarstvom financija. Rješavanje pitanja poreza na nekretnine, na zamjenu zemljišta, manje-više je sve uvaženo", kazala je nakon sastanka Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Počinje nova faza radova na Jadranskom mostu važna vijest za Zagrepčane Obnova ulazi u novu fazu: Od subote nova regulacija prometa na ključnom zagrebačkom mostu

"Nema potrebe za većim akcijama što se tiče prosvjeda", kazao je Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene