Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Planinska

Čobanković: Žao mi je što nisam imao hrabrosti Sanaderu reći ne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar poljoprivrede u Sanaderovoj vladi nagodio se s USKOK-om. Umjesto godine dana u zatvoru Petar Čobanković će raditi za opće dobro.

Vidno potresen bivši HDZ-ov ministar Petar Čobanković rekao je kako se povlači iz politike. 'Povlačim se iz politike, a saborski mandat vraćam HDZ-u', rekao je Čobanković nakon nagodbe sa USKOK-om u slučaju Planinska.

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Slika nije dostupna Slučaj Planinska Sud Čobankoviću oduzeo 'šalabahter' iz kojeg je čitao tijekom svjedočenja

Naime, umjesto godine dana zatvora Čobanković će raditi za opće dobro. Rekao je da mu je žao što je to napravio i što nije imao hrabrosti reći ne Sanaderu.

>> Čobanković: Nisam ništa zaradio na kupnji Planinske

Na pitanje kakva je bila suradnja njega i bivšeg premijera Ive Sanadera rekao je: 'Pa vidite kakva je bila kada smo završili na sudu'.

'Nisam zadovoljan što mi se to uopće desilo, ali nažalost desilo se', kazao je Čobanković ispred zagrebačkog Županijskog suda.

Njegov branitelj Mate Matić dodao je da Čobanković u slučaju 'Planinska' nije ostvario nikakvu nezakonitu korist pa će država eventualnu naknadu štete morati potraživati u posebnoj parnici.

'Mi nemamo razloga bilo što priznavati jer nije čak ni sporno da mi nikakvu korist nismo ostvarili', kazao je Matić.

Obrana, kao ni tužitelj nisu mogli odgovoriti gdje bi i koliko dugo Čobanković trebao raditi za opće dobro.

Matić je kazao da su kriteriji koje je Hrvatska po tom pitanju prihvatila možda i najviši u Europi.

U slučaju 'Planinska' se bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera tereti da se okoristio preprodajom zgrade u Planinskoj ulici te zakinuo državni proračun za najmanje 26,4 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene