Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJASNILI PROCEDURU

Određeno kada se Zdravko Mamić mora javiti u Remetinec. Ako se ne pojavi, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog

Županijski sud u Osijeku objasnio je proceduru u slučaju Zdravka Mamića i što će se dogoditi ako se 14. svibnja ne pojavi u Remetincu, ali i što će se dogoditi s drugim kaznenim postupkom koji se protiv njega vodi na tom sudu.

Zdravko Mamić mora se 14. svibnja 2021. javiti u Remetinec na izdržavanje jedinstvene kazne zatvora u trajanju od šest i pol godina zbog izvlačenja novca iz Dinama. 

Županijski sud u Osijeku objasnio je proceduru u slučaju Zdravka Mamića i što će se dogoditi ako se 14. svibnja ne pojavi u Remetincu, ali i što će se dogoditi s drugim kaznenim postupkom koji se protiv njega vodi na tom sudu.

Priopćenje suda prenosimo u cijelosti: 

"Sudac izvršenja Županijskog suda u Osijeku, nakon što je danas utvrdio da se uredno pozvani osuđenik Zdravko Mamić nije odazvao pozivu suca izvršenja, radi uručenja rješenja o upućivanju u zatvor, odnosno u Centar za dijagnostiku u Zagrebu, isto je rješenje sukladno odredbama čl. 57. Zakona o izvršavanju kazne zatvora stavio na e-Oglasnu ploču suda, pa je na taj način dostavljeno osuđeniku.

Sudac izvršenja utvrdio je da je osuđenik Zdravko Mamić uredno primio poziv za današnji dan, radi uručenja rješenja o upućivanju, što je potvrdio svojim potpisom na povratnici poziva.

Rješenjem o upućivanju sudac izvršenja odredio je da se osuđenik Zdravko Mamić mora javiti u Centar za dijagnostiku u Zagrebu Zatvora u Remetincu, dana 14. svibnja 2021. Ako se osuđenik navedenog dana ne pojavi u Zatvoru u Remetincu, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog.

Rješenje o upućivanju u zatvor za osuđenika Zdravka Mamića stajat će na e-Oglasnoj ploči suda idućih osam dana te će po pravomoćnosti sudac izvršenja dostaviti podnijetu molbu osuđenika za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH, Ministarstvu pravosuđa i uprave RH, radi nadležnog odlučivanja.

U svezi drugog kaznenog postupka, koji je u tijeku na Županijskom sudu u Osijeku protiv opt. Zdravka Mamića i dr., zbog kaznenog djela iz čl. 328. st. 1. i dr. KZ/11, nakon odluke Visokog kaznenog suda RH kojom je odbijen zahtjev za delegaciju mjesne nadležnosti Županijskog suda u Osijeku, po primitku odluke višeg suda i kaznenog predmeta, predsjednik raspravnog vijeća kada se stvore zakonski uvjeti zakazat će nove raspravne dane, o čemu će sud u e-Ročišniku obavijestiti javnost.

Naime, ako se opt. Zoran Mamić ne vrati u Republiku Hrvatsku i ne stupi na izdržavanje kazne zatvora dana 10. svibnja 2021., protiv navedenog, nakon raspisivanja tjeralice i europskog uhidbenog naloga, uslijedit će odlučivanje o suđenju u odsutnosti, da bi se mogli ispuniti svi zakonski uvjeti za nastavak suđenja u tom kaznenom predmetu.

U istom predmetu, ranije, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku protiv opt. Zdravka Mamića odredilo je suđenje u odsutnosti. Stoga, nakon donošenja rješenja o suđenju u odsutnosti, sada i za opt. Zorana Mamića te pravomoćnosti tog rješenja, predsjednik raspravnog vijeća zakazat će rasprave radi nastavka suđenja", stoji u priopćenju Županijskog suda u Osijeku, koje je potpisao glasnogovornik suda Miroslav Rožac. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene