Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba brusi pitanja

Odmarali su se mjesec dana: Saborski zastupnici vraćaju se na posao, evo i s kojim temama

Zastupnici se vraćaju u saborske klupe (Foto: Dnevnik.hr)
Zastupnici se vraćaju u saborske klupe (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zastupnici se vraćaju u saborske klupe (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Oporba brusi pitanja za premijera kojeg će u srijedu dočekati s prozivkama za posao s borbenim avionima. Ne odustaju ni od problema prebjega u Bandićev klub. Građani pak očekuju da se napokon prime posla.

Odmor je gotov. Prvi radni dan - odmjeravanje snaga, stiže im premijer Andrej Plenković s ministrima. "Na svako pitanje koje je došlo na gospodarsku temu imamo pripremljen odgovor", rekao je ministar Darko Horvat.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

One oko propalog posla s Izraelcima oporba nije dobila. Ministar se i danas bavio protokolom, o svemu šuti. SDP je najavio saborsku raspravu – prozivaju ministra obrane Damira Krstičevića.

"On da ima imalo morala, sam bi odstupio jer ne bi više mogao obnašati dužnost ministra. U ovom trenutku se znanstveno, empirijski može dokazati da je ovo najnesposobnija Vlada, avioni, Ina, politička trgovina'', kaže Gordan Maras, saborski zastupnik SDP-a.

Zbog aviona koalicijski partneri očekuju sastanak s premijerom idući tjedan. "Gdje ćemo tražiti cjelovitu informaciju, HNS nije aktivno učestvovao, nismo bili uključeni u te procese tako da nemamo sve informacije'', rekao je Milorad Batinić, potpredsjednik Sabora.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici čeka ih 130 točaka dnevnog reda. Dok se oporba priprema za pitanja Ine ili Ovršnog zakona, vladajući poručuju, imaju stabilnu većinu.

"Vidite svakodnevno da i dio zastupnika koji je primarno bio dio te opozicije napušta njihove redove prije svega zbog nesnalaženja ključne opozicijske stranke iliti stožerne stranke opozicije, a to je SDP", rekao je Žarko Tušek.

Pojačanje u Saboru ima, ali ne i uvjete uvjerava Milan Bandić: "Nama fotelje ne trebaju ni ikakvi uvjeti. Projekt i boljitak, to nam je prije svega cilj i zadaća, a ima vremena za fotelje, mi nismo za fotelje.''

One saborske su ponešto izmijenjenog rasporeda. "Sad smo mi kao zastupnici Mosta grupirani na jednom mjestu što je za nas jako dobro, da smo što dalje od onih koji se na ovakav način prodaju, koji prelaze iz klubova u klubove'', rekao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

Na zimski odmor zastupnici su otišli 15. prosinca. Ukupno su, u prošloj godini, bez plaća, potrošili 8 milijuna i 700 tisuća kuna, najviše na korištenje službenih automobila, na stanarine i aviokarte. Građani bez velikih očekivanja.

Očekuje se i saborski rasplet afere s Matom Radeljićem koji je iznio optužbe na račun SOA-e. Od nje je Odbor dobio očitovanje, no savjetnik predsjednice nije im se obratio. Na sjednicu u utorak, doznajemo, ne planiraju ga pozvati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene