Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluke vlade

Razriješen državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je u četvrtak na zatvorenome dijelu sjednice prihvatila stajališta Republike Hrvatske za sastanke ministara nadležnih za europske poslove (GAC), 18. siječnja 2021. i vanjske poslove (FAC) te poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), koji će se održati 25. siječnja 2021.

S obzirom na to da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, stoji, uz ostalo, u priopćenju Službe za odnose s javnošću Vlade RH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika" Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka

Utvrđen je odgovor Republike Hrvatske na pisma službene obavijesti Europske komisije u vezi s pružanjem audiovizualnih medijskih usluga te u vezi s energetskom učinkovitosti. Uobičajeno je, navodi se u priopćenju, da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Usvojen je pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu kao i pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2021. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Što se tiče kadrovskih pitanja, radi odlaska na novu dužnost razriješen je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Državnoj službenici Mariji Pećanac dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne poslove u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Ponovno je dano ovlaštenje državnoj službenici Vedrani Stecca, s danom 31. siječnja 2021., za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Državnoj službenici Sanji Slunjski s danom 31. siječnja 2021. ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Državnoj službenici Petri Anđelović s danom 31. siječnja 2021. ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva turizma i sporta, do imenovanja glavnog tajnika temeljem provedenog postupka po natječaju, a najduže na razdoblje od šest mjeseci, jer joj istječe ovlast 30. siječnja 2021.

Dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskih voda razriješen je Vlado Vlašić, a novim je članom imenovan Mario Kos.

Roland Čop imenovan je pomoćnikom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za analitiku i informatiku.

Na osobni zahtjev, s danom 31. siječnja 2021. godine, razriješen je član Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika Dubravko Marić. Novom je članicom, s danom 1. veljače 2021., kao predstavnica radnika Središnjeg registra osiguranika temeljem provedenog postupka sukladno odredbama Zakona o radu, imenovana Mirna Horsch.

Radi isteka mandata razriješeni su predsjednik i članovi Upravnog vijeća Klinike za dječje bolesti Zagreb – Renato Mittermayer, dr.sc. Damir Eljuga i dr.sc. Igor Nikolić. Renato Mittermayer ponovno je imenovan predsjednikom Upravnog vijeća, a članovima su imenovani Vera Katalinić-Janković i dr.sc. Damir Eljuga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene