Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspravljano i o kadrovima

Odluke sa zatvorene sjednice Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dala očitovanje Ustavnom sudu kojim predlaže da ne prihvati prijedlog za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske odredbi članka 2., članka 4. i članka 5. stavka 1. Zakona o uređivanju imovinskopravnih odnosa u svrhu izgradnje infrastrukturnih građevina.

Također, Vlada je odgovorila na tužbu Upravnom sudu u Osijeku u vezi upravnog spora protiv rješenja Vlade Republike Hrvatske o imenovanju državnog službenika te je dala ovlast za zastupanje u navedenom postupku pomoćniku ministra uprave Ranku Lamzi, stoji u priopćenju Vlade.

Raspravljano je i o kadrovskim pitanjima. Razriješen je Krešimir Ilić, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove zaštite prirode u Ministarstvu kulture, čija je Uprava sukladno propisima prešla u nadležnost Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a radno mjesto je ukinuto stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, te je raspoređen na novo radno mjesto u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

>> Vlada pojačava nadzor nad 609 velikih poreznika!

Temeljem Zaključka Hrvatskog sabora, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog vijeća Hine Vlaho Bogišić, član iz reda stručnjaka za medije, te Aleksandar Adler, Tomislav Radić i Damir Boras, članovi iz reda ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka. U Hrvatski sabor upućeni su prijedlozi za imenovanje Gordane Simonović novom članicom Upravnog vijeća, iz reda stručnjaka za medije, te Josipa Vebera, Vlade Rajića i Romana Jurića iz reda ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka.

Sukladno odredbama Zakona o prostornom uređenju i gradnji, dosadašnji predsjednik Savjeta prostornog uređenja Države Stjepo Butijer razriješen je, kao i članovi Matija Salaj, Boris Magaš, Miljenko Domijan, Mladen Obad Šćitaroci, Helena Knifić Schaps, Ivan Rogić i Srečko Pegan. Novi predsjednik je Željko Peković, a članovi Zoran Đuroković, Jasenka Kranjčević, Ljudevit Krpan, Velimir Neidhardt i ponovo Mladen Obad Šćitaroci i Srečko Pegan.

Dosadašnji predsjednik Stalne hrvatsko-mađarske komisije za vodno gospodarstvo Zdravko Krmek razriješen je, kao i njegova zamjenica Ružica Drmić, tajnik Komisije Željko Ostojić i zamjenica tajnika Sanja Genzić Jurišević. Novim predsjednikom imenovan je Dražen Kurečić, njegovim zamjenikom Zijah Mahmutspahić, a Ružica Drmić tehničkom tajnicom.

Zdravko Krmek također je razriješen dužnosti predsjednika Stalne hrvatsko-slovenske komisije za vodno gospodarstvo, a novim predsjednikom imenovan je Dražen Kurećić. Dosadašnji zamjenik predsjednika Željko Karaula razriješen je, a novi zamjenik je Danko Holjević. Razriješeni su i dosadašnji članovi Željko Ostojić, Slavko Rajnović i Ilija Ćosić, te zamjenici članova Milan Ivezić, Siniša Širac i Ivan Kolovrat. Novi članovi su Andrino Petković, Milan Mateša i Darko Višnjić, a zamjenici članova Zlatko Juriša, Danko Biondić i Gorazd Hafner.

Isto tako, Zdravko Krmek razriješen je dužnosti ravnatelja Stalne hrvatsko-crnogorske komisije za upravljanje vodama od zajedničkog interesa te je Dražen Kurelić imenovan novim predsjednikom. Razriješena je i Ružica Drmić, dosadašnja zamjenica predsjednika te je Ivica Plišić novi zamjenik, a Ružica Drmić imenovana je novom tajnicom umjesto razriješenog Željka Ostojića. Jelena Pinezić Malbaša imenovana je zamjenicom tajnice.

Dražen Kurečić imenovan je novim zamjenikom člana hrvatskog izaslanstva Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, a Ružica Drmić razriješena je te dužnosti. Dražen Kurečić također je novoimenovani voditelj delegacije Republike Hrvatske u Međunarodnoj komisiji za zaštitu rijeke Dunava, a Zdravko Krmek razriješen je navedene dužnosti. Ružica Drmić razriješena je dužnosti zamjenice voditelja, te je imenovana članicom delegacije. Novi zamjenik voditelja je Zijah Mahmutspahić, a Sanja Genzić Jurišević i Vesna Montan ponovno su imenovane članicama delegacije, dok je Danko Biondić razriješen te dužnosti.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva Veletržnica ribe Tribunj d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnje članice Nadzornog odbora Irene Jahutke te njezin ponovni izbor. Skupštini društva Veletržnica ribe Poreč d.o.o. predlaže se opoziv i ponovno imenovanje članice Nadzornog odbora Mirte Novak, također uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Razriješen je Stjepan Huzjak, dosadašnji član Stožera za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora, te je Robert Mikac imenovan novim članom, kao predstavnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

>> Milanović: Dobro je da u državi ima discipline, ali ne da bude kao u mrtvačnici

Skupštini društva Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o., uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, predlaže se razrješenje dosadašnjeg člana Igora Cigule, radi odlaska na novu dužnost, te izbor novog člana Nadzornog odbora Dražena Antolovića, koji je također predložen Nadzornom odboru za izbor zamjenika predsjednika. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva Hrvatske autoceste d.o.o., predlaže se izbor novog člana Nadzornog odbora Igora Cigule.

I naposljetku, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Agencije za opremu pod tlakom Zdenka Pavalić i član Srećko Švaić te je Đurđica Vukovarac imenovana novom predsjednicom, a Hrvoje Buljan članom, kao predstavnici Ministarstva gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, stoji u priopćenju Vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene