Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema novom zakonu svoje goste više neće morati tjerati zbog zatvaranja. Vlada je odlučila da će odluku o dužem radnom vremenu donositi iskuljučivo lokalna vlast.


Radno vrijeme restorana i kafića više neće biti strogo propisano zakonom, već će posljednju riječ imati lokalna uprava. Ovu vijest jedva su dočekali ugostitelji na Jadranu, koji tvrde, ovo će itekako poboljšati turističku ponudu.

Vezani članci Procvjetale biljke Stižu promjene za Gorane: Prije dvije godine skidali su snijeg s krovova, a danas u Gorskom kotaru cvatu jaglaci i visibabe Slika nije dostupna Loš vikend za turizam: Istra bilježi najveći pad

Prema novom zakonu svoje goste više neće morati tjerati zbog zatvaranja.Vlada je odlučila da će odluku o dužem radnom vremenu donositi iskuljučivo lokalna vlast.

'Smatramo da s obzirom na vrstu turizma koji prevladava na tom određenom području, obzirom na to za što se destinacija specijalizira, ovisno o tome jedinice lokalne samouprave, zajedno sa svojim turističkim zajednicama, najbolje znaju kada i kako treba regulirati radno vrijeme', kazao je ministar turizma, Darko Lorencin.

'Mi znamo kako najbolje živimo, jer mi kao turistička destinacija, znamo sigurno kako treba i što treba', rekao je ugostitelj Stjepan Perić.

MALA ZEMLJA ZA VELIKU ZABAVU Svake godine privuku 200 000 gostiju iz 140 svjetskih zemalja

Šibenski ugostitelji tvrde, produženje je dobra stvar ali treba paziti na buku.

'Moramo se pridržavati odluka i zakona o javnom redu i miru i buci, i oni su ta prepreka na obali, tu su najveći problemi, se stvaraju, radi buke', rekao je ugostitelj iz Šibenika, Josi Smolčić.

Dubrovački čelnici najavljuju, restorani će raditi duže, ali uz stroge kontrole. 'Do 2 sata je sasvim dovoljno da budu otvoreni objekti i ikakvo produživanje dalje ne bi imalo nikakva smisla, ali ono što ćemo napraviti u gradu Dubrovniku je da ćemo imati 6 ili 7 dana, kada ćemo dozvoliti kao za vrijeme otvorenja 'Ljetnih igara' da će se raditi do 5 ujutro', kazao je gradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž.

Duže radno vrijeme, ali puno tiše iza ponoći, brzo će se pokazati koliko će ovaj zakon pomoći hrvatskim ugostiteljima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook