Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Split

Odgođeni otkazi lučkim radnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjem sastanku splitskoga gradonačelnika Ivana Kureta s predstavnicima Sjeverne luke odgođena je za danas najavljena odluka o davanju otkaza desetorici radnika zbog preseljenja Carinarnice iz Sjeverne luke u Dugopolje, petnaestak kilometara od Splita.

'U dogovoru s gradonačelnikom Kuretom danas Radničko vijeće neće donijeti odluku o davanju otkaza radnicima. Gradonačelnik Kuret nas je zamolio da pokušamo pronaći rješenje za prevladavanje problema pa smo ostavili dva tjedna da vidimo kako će se situacija razvijati', rekao je nakon sastanka direktor splitske Sjeverne luke Dragan Žanetić. Po njegovim riječima, ako se u iduća dva tjedna ne pronađe rješenje, Radničko vijeće Sjeverne luke donijet će odluku o davanju otkaza desetorici radnika, a 'nakon nekoliko mjeseci otkaz će dobiti još petnaestak-dvadesetak radnika'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvo 'zove popa' da blagoslovi ured Jole zvao Keruma da mu sredi vrtić za dijete Slika nije dostupna Poručio svojim biračima Kuret: U drugom krugu glasujte po svojoj savjesti

Gradonačelnik Kuret je rekao kako se osobno trudi da Sjeverna luka nastavi poslovati i da se zadrže radna mjesta. 'Idemo u tom smjeru', dodao je Kuret. Postoje razlozi zbog kojih je Carinska uprava odlučila preseliti Carinarnicu iz splitske Sjeverne luke u Dugoplje, rekao je, dodajući kako on 'neće ulaziti u tu priču'. Današnji dogovor o odgađanju otkaza lučkim radnicima postignut je nakon što su u četvrtak i srijedu radnici Sjeverne luke, sindikati te tvrtke, špediteri i carinici prosvjedovali vozeći više desetaka osobnih vozila i kamiona splitskim ulicama kružeći od Sjeverne luke do Dugopolja, a zaustavili su se ispred zgrade Gradskoga poglavarstva (Banovine) tražeći od gradonačelnika Kureta da se suprostavi preseljenju Carinarnice u Dugopolje jer će, po njihovim tvrdnjama, pedesetak radnika Sjeverne luke u tom slučaju ostati bez posla. Preseljenjem Carinarnice iz splitske Sjeverne luke u Dugopolje smanjuje se potreba za brojem zaposlenika, posebice skladišnih radnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene