Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje zbog šverca heroina

Odgođen nastavak rasprave u slučaju Dervishi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci danas je ponovno počelo suđenje Januzu Dervishiju i Valdetu Xhaki zbog međunarodnog krijumčarenja šest kilograma heroina.

Nastavak rasprave odgođen je zbog zahtjeva obrane Dervishija da mu se ukine pritvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

>> Dva dana nakon uhićenja na Plesu novo suđenje Dervishiju

>> Dervishi uhićen na Plesu, vraća se u pritvor

Dervishijev branitelj Goran Marjanović zatražio je da se njegova branjenika pusti da se brani sa slobode jer talijanska pravosudna tijela, kako je rekao, sigurno neće uskoro dostaviti zatraženu sudsku dokumentaciju vezanu uz krijumčarenje heroina, koja se smatra ključnim dokazom u tom postupku.

Marjanović je istaknuo kako Dervishi ne namjerava bježati i izbjegavati dolaske na rasprave, što je, kako je rekao, dokazao povratkom s Kosova. Upozorio je da je Dervishi u pritvoru za ta i druga djela dulje od četiri godine.

Dervishi je bio na Kosovu na pogrebu, a rekao je: 'To kod nas malo dulje traje'. Istaknuo je da će biti na raspravama svaki put kad treba jer želi da se postupak što prije završi.

Igor Bijelić, koji u ime USKOK-a zastupa tužiteljstvo, usprotivio se ukidanju pritvora ističući da pritvor nikada nije niti zatražen zbog opasnosti od bijega nego zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i osobito teških okolnosti u kojima je ono počinjeno.

Predsjednik sudskog vijeća Saša Cvijetić odgodio je raspravu do svibnja, ističući da će ponovno poslati požurnicu talijanskom pravosuđu da dostavi tražene zapise.

Dervishi optužen za organiziranje šverca heroina

Januz Dervishi optužen je da je organizirao krijumčarenje šest kilograma heroina iz Češke u Italiju 2000. godine, a Valdeta Xhaka tereti se da je pritom pomagao.

Dervishi je pušten iz pritvora na temelju ocjene izvanraspravnog vijeća riječkoga Županijskog suda da predugo traje dostavljanje sudskog materijala iz Italije. U tom su materijalu zapisi dobiveni tajnim praćenjem osoba po kojima su tužitelji utvrdili da je Dervishi organizator krijumčarenja.

Nakon USKOK-ove žalbe, Vrhovni sud Hrvatske poništio je odluku riječkoga suda te je odredio da se Dervishi vrati u pritvor. Kako je optuženik bio u inozemstvu, za njim je sredinom siječnja raspisana međunarodna tjeralica. Uhićen je u nedjelju u zagrebačkoj zračnoj luci nakon povratka s Kosova. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene