Na Trgovačkom sudu u Rijeci danas je donesena odluka o odgodi stečaja 3. maja. Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je kako se intenzivno radi na rješavanju pitanja brodogradnje i da stečaj nije opcija za državu.

Galerija


Sljedeće ročište za 3.maj zakazano je za 12. ožujka, do kada će definitivno biti donesena odluka. Prioritet je do tada riješiti plaće radnika.

Vezani članci Ministar gospodarstva Darko Horvat i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Darko Horvat o Uljaniku: "Neću biti grobar brodogradnje već grobar jednog modela koji je istrošen" Darko Horvat (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Horvat: Uljaniku ide 500 milijuna eura u iduće 4 godine, ulaže država i strateški partner

Ministar gospodarstva Darko Horvat i prije odluke o odgodi stečaja je izjavio kako će se u slučaju odgode stečaja relevantna odluka donijeti u nekoliko dana.

"U razgovorima smo s naručiteljem broda i s Tomislavom Debeljakom i ja sam siguran da ćemo mi u nekoliko dana donijeti relevantnu odluku.

Kakva će ona biti, evo dozvolite da u nekoliko sljedećih dana predložimo plan, dobijemo jasna jamstva strateškog partnera, odnosno verifikaciju da je on u ovom trenutku i kreditno i financijski spreman pratiti restrukturiranje. Ja sam siguran da je ovaj tjedan dovoljan rok da bi se strateški partner odredio", uvjeren je ministar.

Fabrizio Kalčić iz Sindikata Istre i Kvarnera smatra kako bi bi u slučaju stečaja 3. maja u stečaj otišao i Uljanik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Kuščević o novom Prijedlogu zakona o sustavu državne uprave: "Nije to Milanovićev model"

Dinamo pobijedio Benficu na Maksimiru i ima sjajan rezultat pred uzvrat u Lisabonu!