Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovački sud u Rijeci

Odgođen stečaj 3. maja, definitivna odluka u ožujku: "Stečaj nije opcija za državu"

Radnici 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Radnici 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Radnici 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Radnici 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Radnici 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Na Trgovačkom sudu u Rijeci danas je donesena odluka o odgodi stečaja 3. maja. Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je kako se intenzivno radi na rješavanju pitanja brodogradnje i da stečaj nije opcija za državu.

Sljedeće ročište za 3.maj zakazano je za 12. ožujka, do kada će definitivno biti donesena odluka. Prioritet je do tada riješiti plaće radnika.

Pročitajte i ovo Treći maj (Foto: Dnevnik.hr) Stečaj ili ne? Nazire li se kraj agoniji Uljanika? Evo u što će ministar Horvat pokušati uvjeriti sud i premijera Ministar gospodarstva Darko Horvat i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) GOST DNEVNIKA NOVE TV Ministar Darko Horvat o Uljaniku: "Neću biti grobar brodogradnje već grobar jednog modela koji je istrošen"

Ministar gospodarstva Darko Horvat i prije odluke o odgodi stečaja je izjavio kako će se u slučaju odgode stečaja relevantna odluka donijeti u nekoliko dana.

"U razgovorima smo s naručiteljem broda i s Tomislavom Debeljakom i ja sam siguran da ćemo mi u nekoliko dana donijeti relevantnu odluku.

Kakva će ona biti, evo dozvolite da u nekoliko sljedećih dana predložimo plan, dobijemo jasna jamstva strateškog partnera, odnosno verifikaciju da je on u ovom trenutku i kreditno i financijski spreman pratiti restrukturiranje. Ja sam siguran da je ovaj tjedan dovoljan rok da bi se strateški partner odredio", uvjeren je ministar.

Fabrizio Kalčić iz Sindikata Istre i Kvarnera smatra kako bi bi u slučaju stečaja 3. maja u stečaj otišao i Uljanik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene