Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U privatnom dječjem vrtiću u zagrebačkoj Novoj Vesi jučer se urušio strop, pri čemu je lakše ozlijeđena odgajateljica, dok je petero djece koji su bili s njom u prostoriji neozlijeđeno, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.


Oko šest četvornih metara stropa od gipsanih ploča i metalne konstrukcije urušilo se iz još neutvrđenog razloga jučer oko 9,30 sati u prostoriji u kojoj je  bila 25-godišnja odgojiteljica. Ona je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za traumatologiju. Materijalna šteta još nije utvrđena.

Vezani članci Rušenje zgrade kompleksa u Miamiju VIDEO Zbog nadolazeće oluje srušili ostatke stambenog kompleksa u Miamiju, privremeno obustavili potragu za nestalima Evakuacija u Miamiju Istražitelji pronašli ozbiljne probleme: Evakuirana susjedna zgrada urušenog nebodera u Miamiju

Vrtić u Novoj Vesi na broju 48 u vlasništvu je tvrtke Međunarodna dječja soba.

Djeca su bila izvedena iz sobe

Tvrtka Međunarodna dječja soba opovrgnula je da je u njihovom centru u Novoj Vesi jučer pao strop dok se u prostoriji nalazilo petero djece, kao što je to danas izvijestila zagrebačka policija. Iz Međunarodne dječje sobe tvrde da su djeca izvedena iz prostorije i zbrinuta na sigurno nekoliko trenutaka prije urušavanja dijela spuštenog stropa, odnosno čim su djelatnici Centra uočili prve znake mogućih problema.

Sigurnost djece u ovom slučaju u niti jednom trenutku nije bila ugrožena, tvrde u Međunarodnoj dječjoj sobi te dodaju kako njihov prostor u Novoj Vesi nije dječji vrtić, kao što je objavila policija. Napominju kako su oni tvrtka registrirana za pružanje usluga poduka iz stranih jezika i umjetnosti.

Uzrok urušavanja još nije utvrđen, a u Međunarodnoj dječjoj sobi kažu da nastavljaju surađivati s policijom kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te otklonili nedostaci koji su doveli do urušavanja.