Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbor: Manjkavosti u Zakonu o istospolnim zajednicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za ravnopravnost spolova danas je na tematskoj sjednici analizirao prava istospolnih zajednica u Hrvatskoj u vezi sa slučajevima pravnog tima udruga "Iskoraka" i "Kontre" te je uputio na manjkavosti Zakona o istospolnim zajednicama, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Manjkavosti se odnose, rečeno je, na pravo na uzdržavanje i pravo na uređenje imovinsko-pravnih odnosa partnera te nedostatnu primjenu antidiskriminacijskih zakonskih odredaba.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Sudionici su se osvrnuli i na brojna prava iz drugih zakona koja su diskriminativne naravi prema istospolnim zajednicama.

Nakon rasprave predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol je naglasila da su potrebne izmjene i dopune Zakona o istospolnim zajednicama ili donijeti potpuno nov zakon koji bi obuhvatnije uredio prava članova istospolnih zajednica.

Istaknula je kako je za sprječavanje diskriminacije prema
homoseksualnoj populaciji vrlo bitno ulagati napore u promjenu društvene klime koja je homofobna, kaže se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene