Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ocjenjivanje rada gradonačelnika

Odbor ima primjedbe na Bandićeve protokolarne susrete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju zagrebačke Gradske skupštine na sjednici je primio na znanje izvješće o radu gradonačelnika.

Izvješće se odnosi za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. te prihvatio prijedlog programa međugradske i međunarodne suradnje Zagreba za 2011. godinu.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco istaknuo je da je prioritet priprema za strukturne fondove te suradnja s gradovima strateškim partnerima. Najavio je da će se pristupiti izradi sporazuma s poljskom Varšavom i Krakovom, gradom prijateljem Zagreba, o suradnji oko korištenja sredstava iz europskih fondova.

Pročitajte i ovo Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 77. obljetnica proboja Bandić na komemoraciji za logoraše u Kerestincu: "Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak" Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rekonstrukcija rotora Započele su pripreme za rekonstrukciju jednog od najproblematičnijih raskrižja u Hrvatskoj

>> Bandić: Podijelimo troškove za Arenu

Član Odbora Srđan Subotić (SDP) predložio je i da se posjet gradskog izaslanstva Kini krajem prošle godine također uvrsti u izvješće i specificiraju njegovi okvirni troškovi, što je podržala i članica Odbora Mirjana Pavoković (SDP) i predsjedavajuća Odbora Melita Mulić (SDP), koja je ocijenila da su izvješća stručnih službi Gradske uprave sve bolja.

No, iznijela je primjedbu da neke gradonačelnikove protokolarne susrete, otvaranje pojedinih objekata i obilježavanje obljetnica ne bi trebalo ući u izvješće za Odbor o međugradskoj i međunarodnoj suradnji, nego evidentirane zasebno.

Također je uputila apel da se Skupština izvijesti o susretima gradonačelnika s čelnicima gradova drugih zemalja. S druge strane pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco rekao je da je izvješće napravljeno opširnije, kako bi se sve aktivnosti gradonačlenika prikazale što transparentnije. Sjednicom Odbora predsjedala je Melita Mulić (SDP) s obzirom na to da je dosadašnji predsjednik Jasen Mesić (HDZ) imenovan ministrom kulture. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene