Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju zagrebačke Gradske skupštine na sjednici je primio na znanje izvješće o radu gradonačelnika.


Izvješće se odnosi za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. te prihvatio prijedlog programa međugradske i međunarodne suradnje Zagreba za 2011. godinu.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco istaknuo je da je prioritet priprema za strukturne fondove te suradnja s gradovima strateškim partnerima. Najavio je da će se pristupiti izradi sporazuma s poljskom Varšavom i Krakovom, gradom prijateljem Zagreba, o suradnji oko korištenja sredstava iz europskih fondova.

Vezani članci Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bandić na komemoraciji za logoraše u Kerestincu: "Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak" Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Započele su pripreme za rekonstrukciju jednog od najproblematičnijih raskrižja u Hrvatskoj

>> Bandić: Podijelimo troškove za Arenu

Član Odbora Srđan Subotić (SDP) predložio je i da se posjet gradskog izaslanstva Kini krajem prošle godine također uvrsti u izvješće i specificiraju njegovi okvirni troškovi, što je podržala i članica Odbora Mirjana Pavoković (SDP) i predsjedavajuća Odbora Melita Mulić (SDP), koja je ocijenila da su izvješća stručnih službi Gradske uprave sve bolja.

No, iznijela je primjedbu da neke gradonačelnikove protokolarne susrete, otvaranje pojedinih objekata i obilježavanje obljetnica ne bi trebalo ući u izvješće za Odbor o međugradskoj i međunarodnoj suradnji, nego evidentirane zasebno.

Također je uputila apel da se Skupština izvijesti o susretima gradonačelnika s čelnicima gradova drugih zemalja. S druge strane pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco rekao je da je izvješće napravljeno opširnije, kako bi se sve aktivnosti gradonačlenika prikazale što transparentnije. Sjednicom Odbora predsjedala je Melita Mulić (SDP) s obzirom na to da je dosadašnji predsjednik Jasen Mesić (HDZ) imenovan ministrom kulture. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju