Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer blokiran račun grada Osijeka, pošto je Porezna uprava Ministarstva financija za tražbine na povrat poreza građana naplatila 1,5 milijuna kuna, danas je potkraj radnog vremena odblokiran.


Po riječima osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala, već jučer se dug smanjio na oko 900.000 kuna jer je na gradskom računu bilo nešto novca, a danas je dio dužnika podmirio svoje obveze gradu 'te je u ovom trenutku grad u plusu za 470.000 kuna'. Već sljedeći tjedan prikupit ćemo dostatno novca za isplatu plaća zaposlenicima, a uskoro počinje i isplata božićnica umirovljenicima (200 kuna onima s mirovinom do 1500 kuna i 300 kuna socijalno ugroženima), kazao je za Hinu gradonačelnik Bubalo.

Vezani članci Postavljanje stambenog kontejnera HEP će otpisati potraživanja za sva kućanstva u potresom pogođenim mjestima Račun na kojem vlasnik poziva na izlazak na izbore Vlasnik kafića čiji se račun proširio društvenim mrežama: "Ljudi poruku rijetko i primijete. Nažalost, to nikog ne zanima"

>> Račun grada Osijeka od jučer u blokadi

Dodao je 'kako nije bilo korektno od državnih tijela da bez najave naplate tražbine koje nitko ne niječe jer grad i zna i podmiruje svoje obveze, te ga tako blokirati' . Ponovio je kako je gradska uprava, kad je preuzela vlast u srpnju ove godine, zatekla 70 milijuna kuna duga, koji je 'sad smanjen na 20 milijuna kuna'.

'Grad svakodnevno plaća svoje obveze kako bi se što prije riješio dugova, a ujedno pomogao u poslovanju tvrtaka kojima grad duguje', kazao je, dodavši kako je to jedini razlog 'što na gradskom računu ne držimo novce pa smo tako i zapali u blokadu'. (Hina)