Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povrat poreza blokirao račun

Račun grada Osijeka od jučer u blokadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Račun grada Osijeka od jučer je blokiran jer je Porezna uprava Ministarstva financija na ime tražbina za povrat poreza građana naplatila 1,5 milijuna kuna, što je, po ocjeni osječke Gradske uprave, nekorektno jer je novac s računa skinula bez najave.

'Voditeljica Financijske uprave grada Osijeka Marica Miloš izjavila je danas  da je riječ o porezu koji se slijeva u gradski proračun od uplate poreza na dohodak radnika, obrtnika i slično, što grad zatim Poreznoj upravi Ministarstva financija dostavlja za isplatu povrata poreza građanima po tekućoj obradi poreznih prijava građana. Problem je u tome što je Ministarstvo financija jučer na kraju radnog vremena 'skinulo' oko 1,5 milijuna kuna, što je blokiralo gradski račun, a budući da se dio odmah riješio novcem s računa, ostala je blokada od nešto više od 900.000 kuna. ‘Moguće je da će se račun već danas odblokirati, a najkasnije u ponedjeljak’, dodala je Miloš.

Pročitajte i ovo Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici Slika nije dostupna Paradoksalna situacija VIDEO Državnoj tvornici račun blokirala državna banka: 1600 radnika strepi za plaće

>> Grad Zlatar bivši gradonačelnik doveo do bankrota

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako bi bilo ‘korektno da je Ministarstvo financija dan-dva prije najavilo da će 'skinuti' 1,5 milijuna kuna te bi svakako tu svotu ostavili na računu i ne bi ušli u blokadu’. Osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak rekao je da bi ‘najava 'skidanja' novca s računa grada bila minimun tolerantnoga poslovnog ponašanja’, a ovako je to još jedan dokaz koliko je državi stalo do Osijeka i tog dijela Hrvatske. ‘Blokada računa normalno izaziva niz negativnih posljedica, što nije bilo potrebno’, dodao je.

Dug od 70 milijuna kuna sveli na 20 milijuna kuna

Za ovu godinu od kraja lipnja, kada je počeo povrat poreza građanima za prošlu godinu, grad Osijek će zaključno s tih 1,5 milijuna kuna, što je ujedno i zadnja rata Ministarstvu financija za povrat poreza Osječanima, uplatiti oko 25 milijuna kuna, rekao je dogradonačelnik Vrdoljak. Gradonačelnik Bubalo i dogradonačelnik Vrdoljak su istaknuli da su nakon preuzimanja vlasti u srpnju mjesecu ove godine zatekli grad sa 70 milijuna duga te da su ga do sada 'sveli' na 20-ak milijuna kuna. Dodali su kako svakodnevno plaćaju obveze kako bi se što prije riješili duga te pomogli poslovanju svih onih kojima je grad dužan, te da ne ostavljaju na računu novac, zbog čega je jučer grad i došao u blokadu jer nisu računali na nenajavljeno skidanje duga, koje, kako su istaknuli, nije sporno, osim načina koji puno govori’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene