Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbijena žalba na pritvor Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbijena je žalba branitelja Branimira Glavaša na odluku o pritvoru u kojem se, zbog utjecaja na svjedoke, taj nezavisni saborski zastupnik nalazi od prošlog tjedna, doznaje se danas na zagrebačkom Županijskom sudu.

"Izvanraspravno vijeće odbilo je žalbu kao neosnovanu jer je utvrdilo da je osumnjičeni sam i preko drugih osoba utjecao na neke svjedoke u istrazi", kazao je Hini glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

Pojasnio je da u istrazi protiv Glavaša treba saslušati još 22
svjedoka te da Vijeće smatra kako zbog opasnosti od utjecaja na njih Glavaš treba ostati u pritvoru.

"Pravo je suda da donese takvu odluku", kratko je komentirao odluku jedan od Glavaševih branitelja Ante Madunić.

Jednomjesečni pritvor Glavašu određen je početkom prošlog tjedna, no pritvor može trajati i kraće ako istražni sudac prije isteka tog roka sasluša sve svjedoke.

Madunić očekuje da će se to i dogoditi, odnosno da će vrlo brzo prestati razlozi za pritvor.

On je, inače, danas posjetio Glavaša u zatvorskoj bolnici u koju je sinoć premješten iz zagrebačkog zatvora, nakon petog dana štrajka glađu.

"Glavaš nastavlja sa štrajkom. Dosta se dobro drži i još uvijek se ne primjećuje da mu je zdravlje narušeno", kazao je Madunić, ustvrdivši da je njegov branjenik "očito" premješten u bolnicu iz preventivnih razloga.

Glasnogovornik suda rekao je da bi sudac Posavec početkom idućeg tjedna mogao odlučiti o zahtjevu tužiteljstva da se Glavaš pritvori i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela. Pojasnio je da je osumnjičenik već u pritvoru po jednoj osnovi te da nema razloga niti roka za hitno rješavanje drugog zahtjeva.

Glavaš je pred zagrebačkim sudom osumnjičen da je naredio ubojstvo dvojice i mučenje troje civila srpske nacionalnosti u Osijeku 1991.

Štrajk glađu započeo je u četvrtak, odmah po dolasku u zatvor jer smatra da je žrtva monitiranog procesa u tzv. slučaju selotejp u kojem ga se sumnjiči za povezanost s ubojstvima civila na obali Drave 1991. Istraga u tom slučaju pokrenuta je jučer na osječkom Županijskom sudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene