Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje ŽDO-a Osijek

Odbačena kaznena prijava protiv Šeksa za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o odbacivanju kaznene prijave koju je Ivan Zovak podnio protiv potpredsjednika Hrvatskoga sabora Vladimira Šeksa zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

U priopćenju ŽDO-a navodi se kako je kaznena prijava odbačena jer prijavljeno djelo ne sadrži obilježja kaznenog djela, koje se navodi u prijavi, niti ikojega drugog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. Dodaje se kako je prijavitelj Ivan Zovak tvrdio da je Vladimir Šeks 'odgovoran za neuspjeh vojne akcije, poduzete 22. srpnja 1991., napadom na selo Mirkovce, kad je poginulo deset pripadnika Zbora narodne garde'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu utvrdili što će poduzeti Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju Slika nije dostupna Odvjetnik glavni svjedok Crnogorci optužuju Šeksa za ratni zločin iz 1992. godine?

>> ŽDO: Šeks nije odgovoran za stradanje civila '91. u Osijeku

ŽDO navodi kako su u tijeku pretkaznenog postupka obavljeni razgovori s podnositeljem prijave i prijavljenikom, pribavljene su izjave sudionika inkriminiranih događaja i drugih osoba koje raspolažu važnim podatcima, relevantna službena dokumentacija te poduzete druge radnje radi provjere utemeljenosti prijave.

'Analizom tako utvrđena činjenična stanja, utvrđeno je da Vladimir Šeks u inkriminirano vrijeme nije obnašao dužnost predsjednika kriznog štaba za istočnu Slavoniju i Baranju, niti je u navedenoj vojnoj akciji sudjelovao onako kako to ističe podnositelj prijave te se stoga u njegovim radnjama ne stječu obilježja ni prijavljenog ni ikojega drugog kaznenog djela', navodi u priopćenju ŽDO. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene