Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema kaznenog djela

Odbačena kaznena prijava protiv Gordane Rusak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok je u srijedu poslijepodne izvijestio da je odbacio kaznenu prijavu protiv nezavisne zastupnice Gordane Rusak, prijavljene zbog pokušaja podmićivanja zastupnika.

"Iz rezultata provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako u postupanju

Pročitajte i ovo Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje Slika nije dostupna Aktualna tema Ministar o krahu slučaja Agrokor: DORH je birao tko će raditi vještačenje, a ne Vlada

Gordane Rusak

nisu utvrđena obilježja prijavljenog kaznenog djela, kao niti bilo kojeg drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti te je sukladno navedenom doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave", izvijestio je Uskok.

Saborski zastupnik i čelnik Hridi Drago Prgomet u srijedu je potvrdio da je bio na "neslužbenom razgovoru u Uskoku", gdje su ga, među ostalim, pitali i o slučaju zastupnice Gordane Rusak oko koje je izbila afera nakon objavljenih tvrdnji da je prijelaz u klub zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) uvjetovala financiranjem njenih znanstvenih projekata i zapošljavanjem svoje suradnice.

Prgomet je kazao da su ga u Uskoku, između ostaloga, pitali i "što misli o slučaju Rusak".

Prgomet: Rusak sa svojim mandatom može napraviti "što god hoće"

"Ja sam ponovio da Hridi nije postavljala nikakve uvjete, a da sa svojim mandatom može napraviti što god hoće", kazao je kratko Prgomet.

Mediji su početkom prošlog tjedna, nakon što je Rusak napustila Hrid i prešla u saborski klub zastupnika HSLS-u, objavili presliku pisma koje je zastupnica poslala HSU-u, a u kojem nudi suradnju s njihovim klubom, uz niz preduvjeta, među kojima je i "izdvajanje sredstava na mjesečnoj razini u zaseban fond za provedbu znanstvenih projekata u cilju povezivanja gospodarstva i znanosti, kao i za popularizaciju znanosti u redovima Sabora", za što predlaže iznos od 10.000 kuna.

U pismu, čiju je autentičnost HSU potvrdio, traži i da u Klubu do kraja mandata, uz mjesečnu neto plaću od 10.000 kuna, zaposle njezinu suradnicu Sanelu Dropulić, koja je sada angažirana kao glasnogovornica u HSLS-u.

Prijavio ju Glavaš

Državno odvjetništvo potom je potvrdilo da je zaprimilo kaznenu prijavu protiv Rusak
te ju proslijedilo Uskoku koji će "postupiti sukladno zakonu". Kaznenu prijavu je, prema prema vlastitim tvrdnjama, podnio zastupnik Branimir Glavaš zbog kaznenog djela podmićivanja zastupnika u pokušaju.

Rusak je u prošlu srijedu izvijestila je da je "na svoju inicijativu, dragovoljno i bez pratnje odvjetnika dala iskaz policiji u Heinzlovoj ulici". Hrvatska stranka umirovljenika nekoliko sati kasnije izvijestila je i da se predsjednik te stranke Silvano Hrelja odazvao policijskom pozivu i dao iskaz u povodu kaznene prijave podignute protiv Rusak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene