Luce je sretna, dobila je stan (Dnevnik.hr)
Luce je sretna, dobila je stan (Dnevnik.hr)

Nakon priče u Provjerenom, skromna 10-godišnja Lucija i njezina mama Marija uskoro sele u vlastiti stan. Plastična kanta umjesto WC-a zauvijek će postati prošlost, a trošni će kauč biti samo sjećanje na dane kada su zbog zime na njemu spavale jedna uz drugu.


Prije samo tjedan dana za Luciju je vlastiti radni stol u njezinoj sobi bio nedostižan san, a sada krevet više neće morati dijeliti s mamom. Za svu poklonjenu odjeću, kao prava djevojčica već je osigurala dovoljno mjesta.

U podstanarski stan u Trilju Lucija i mama uselit će kako više nijednu noć ne bi morale provesti u staroj kući u Vojniću, u uvjetima zbog kojih se stegne u grlu, a čovjek ostane u nevjerici, nijem i postiđen. No to je bilo jedino što su imale. Same, u kući staroj preko stotinu godina. Bez drva za ogrjev, tekuće vode, kupaone

Marija i njezina Luce danas već žive punim plućima. ''Promijenio se život mene i moje Lucije preko noći'', rekla je Marija Krstić. Srce joj je, kaže, veliko kao kuća i još uvijek je u šoku. Da im se tako nešto u životu može dogoditi nije mogla ni sanjati i s ponosom pokazuje pakete i darove koje su dobili od prošloga četvrtka kada je o njima objavljena reportaža u Provjerenom.

Nakon podstanarskog, preselit će u vlastiti stan za stalno. Treba ga samo renovirati. Plan je u početku bio da se uz pomoć grada Trilja kupi zemljište i počne s gradnjom kuće za Luciju i mamu. No za sve to treba vremena, a bolje i brže rješenje nametnulo se samo po sebi.

Šezdeset kvadrata u centru Trilja kupit će se novcem upravo od vaših donacija. Kako je riječ o nešto starijoj gradnji, stan će se prije useljenja renovirati kako bi Luce i mama imale svaka svoju sobu. Plastična kanta umjesto WC-a zauvijek će postati prošlost, a trošni će kauč biti samo sjećanje na dane kada su zbog zime na njemu spavale jedna uz drugu.