Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vijest koja je promijenila život

Dječak se bori s teškim karcinomom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već četiri godine maleni Tin iz Dugog Sela prkosi zloćudnom, rijetkom obliku karcinoma, rabdo-miosarkomu vrata.

Teško financijsko stanje obitelj je pobjeđivala uz pomoć prijatelja i rodbine, no pomoć se istopila. Iako špagete voli poput svih sedmogodišnjaka, Tin se razlikuje od svojih vršnjaka. Od treće godine bori se s rijetkim oblikom karcinoma vrata. 'Jedno jutro mu je izbilo na vratu, mislila sam da je otekla žlijezda. I otišli smo kod doktora', rekla je Korina Marinić, Tinova majka te dodala da su joj liječnici kazali kako se radi o tumoru.

Pročitajte i ovo Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli" Ilustracija Veliki uspjeh liječnika UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Ivanki odstranili tumor težak 20 kilograma: ''Mislila sam da imam višak kilograma''

Doktorove riječi zadale su težak udarac. 'Život nam se preokrenuo za 360 stupnjeva. Život se sveo na relaciju kuća – bolnica', rekla je Ljubica Rašić, Tinova baka. Nakon kemoterapija i zračenja, Tinovo se stanje nakratko poboljšalo. 'On je borac', kaže njegova obitelj.

Vremena za sreću nije bilo, obolio je djed, mama Korina doživjela je moždani udar. 'Rekli su da neću uopće preživjeti. Ali ja sam ih sve iznenadila', kazala je majka. Iznenađenje očekuju i od Tina. Bolest koja i dalje divlja, ponovno ga je vratila u bolnicu.

'Mi se ne predajemo, mi i dalje idemo hrabro skupa s njim jer on nam daje snagu jer je tako veseo i uvijek vedar', kaže baka. Psihički i financijski iscrpljeni, u borbi nisu sami. Ali pomoć sa strane nije dovoljna. 'To je veliki teret, veliki trošak, a o boli da ne govorimo. Pomažemo koliko možemo ovako sa strane, ali je presušilo. Moramo svi zajedno nešto napraviti', rekla je Danijela Mačić, kuma. Iako novac trebaju, njihova prva i jedina želja usmjerena je na Tina, samo da on ozdravi.

Ukoliko želite pomoći Tinu možete to učiniti na broj žiro računa u Raiffeisen banci 2484008-3212849558, na ime Korina Marinić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene