Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vijesti

Bura će trajati čak do srijede!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slabljenje jakih i orkanskih udara bure, očekuje se prema kraju današnjeg i tijekom sutrašnjeg dana.

Orkanski udari bure, posebice na sjevernom Jadranu, trebali bi oslabiti prema kraju današnjeg i tijekom sutrašnjeg dana, što će prema danima vikenda ponovno donijeti toplije i sunčanije vrijeme, rekla je dežurna meteorologinja Državnoga hidrometeorološkog zavoda.

Jaka i orkanska bura koja trenutačno puše na sjevernom Jadranu i u crikveničkom području, s udarima podno Velebita većim i od 150 kilometara na sat, postupno će slabjeti prema kraju današnjeg dana i tijekom utorka kada se i dalje očekuju jaki udari vjetra, koji će potpuno oslabjeti tek u srijedu.

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Riba Pojas - 1 riba pojas Iznimno rijedak susret s ogromnom ribom, morskim čudovištem: U Jadranu je viđena tek 3 puta, a u cijelom Sredozemlju samo 60

>> Evo što se događa kad se turisti ne drže upozorenja o buri!

Olujni vjetar koji je jutros puhao na dubrovačkom području okrenuo je na umjeren jugozapadnjak, a posebno jačanje vjetra na tom se dijelu Jadrana kao i u širem dalmatinskom području više ne očekuje, priopćili su iz DHMZ-a.

Do kraja tjedna u središnjim krajevima Hrvatske još uvijek postoji mogućnost za mjestimičnu slabu kišu i pljuskove te niže temperature, dok se na Jadranu od četvrtka očekuje prestanak oborina i potpuno slabljenje vjetra te postupni rast temperatura zraka.

Od vikenda bi se u cijeloj Hrvatskoj vrijeme potpuno trebalo stabilizirati, a temperature zraka ponovno bi se kretale oko 35°C. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene