Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Domovnice, svjedodžbe i izvodi iz matičnih knjiga od sljedeće školske godine više neće biti potrebni za upis u srednju školu. Upisi će se obavljati putem interneta.


Od sljedeće školske godine učenici će se u srednje škole upisivati putem interneta. Bez domovnica, svjedodžbi, izvoda iz matičnih knjiga.

Vezani članci Slika nije dostupna Jovanović: e-upisi pokazali da u Hrvatskoj postoji VIŠAK nastavnika Slika nije dostupna Od danas kreću prijave za upis u srednje škole putem interneta

Učenik odabire do deset škola koje želi upisati, složi svoje prioritete koje će moći mijenjati. Nakon toga, lista se zaključava, a učenik saznaje u koju je školu upao. Po sličnom sustavu, maturanti se upisuju na fakultete.

>> Jovanović uručio potpore vrijedne više od pet milijuna kuna

'Mislim da ćemo u potpunosti riješiti sve moguće koruptivne aktinosti koje su se događale i ove godine i osigurati da upis u srednje škole bude brz, kvalitetan, transparentan i na temelju znanja i uspjeha učenika u osnovnim školama', rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

'Nećemo morati ići od škole do škole, predavati papire', rekla nam je učenica Paula. 'Mislim da je ovaj način bolji jer ćemo izbjeći sve gužve po ovom novom upisu', kaže učenica Teana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook