Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udrugama izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece

Jovanović uručio potpore vrijedne više od pet milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović uručio je danas ugovore o financijskoj potpori predstavnicima 87 udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece, ukupne vrijednosti 5.145.000 kuna.

Aktivnosti projekata bile su podijeljene u tri područja: zaštita i promicanje ljudskih prava, preventivno djelovanje među djecom i mladima te unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih.

Prednost prilikom odobravanju financijske potpore imali su projekti koji promiču sprječavanje nasilja među djecom te oni koji promiču odgoj i obrazovanje za mir i nenasilno rješavanje sukoba, oni koji potiču odgoj i obrazovanje za poduzetništvo, koji potiču odgojno-obrazovni rad s darovitom djecom te oni koji promiču odgoj i obrazovanje o zdravoj prehrani.

Na natječaj su pristigla 374 projekta, od kojih je njih 317 zadovoljilo uvjete, a financijske je potpore dobilo njih 87, odnosno 28 posto, izvjestio je ministar Jovanović poručivši dobitnicima kako će se njihov rad pratiti, a ako ne budu radili dobro novac će morati vratiti. Cilj mu je, kazao je tom prigodom, promijeniti školu, ali i sadržaje u njoj.

Pročitajte i ovo Donacija SAD-a - 3 RTG uređaji Kontejnerski teret u hrvatskim lukama od sada će pregledavati uz pomoć visoke tehnologije Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama

>> Ministar Jovanović: Od iduće godine obvezno devetogodišnje školovanje

Osvrćući se na uvođenje zdravstvenog odgoja u škole, što je u javnosti izazvalo velike polemike, ministar Jovanović je rekao kako to nije, kako ga neki žele prikazati, seksualni odgoj. Razloge za uvođenje zdravstvenog odgoja vidi u podacima iz niza istraživanja o lošim prehrambenim navikama djece i mladih, broju neželjenih trudnoća, spolno prenosivim bolestima i drugome. "Treba li još argumenata za njegovo uvođenje?", zapitao se ministar Jovanović.

Ponovio je i kako zdravstveni odgoj obuhvaća četiri modula: živjeti zdravo, prevenciju ovisnosti, prevenciju nasilja te spolno-rodnu ravnopravnost i odgovorno spolno ponašanje, zapitavši se pri tome zbog čega bi netko bio protiv toga. "I zdravstveni i građanski odgoj razvijaju poduzetnički duh i potiču kreativnost", poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene