Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan Ministarstva financija

Nameti se režu za 30 posto? Od sljedeće godine jeftiniji novi automobili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić najavio je kako se od siječnja 2018. smanjuju ukupni posebni porezi za nova motorna vozila.

Nakon što je ministar financija Zdravko Marić uz pojeftinjenje rabljenih automobila od Nove godine najavio niže cijene i onih novih, 24 sata javlja kako je plan Ministarstva financija srezati ukupni posebni porez za nova motorna vozila za u prosjeku 30 posto.

Pročitajte i ovo Automobili - 3 Muke po parkingu Pravilnici se nisu mijenjali desetljećima: "Stisnem se koliko mogu, ali drugi ne paze" Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan

Taj se porez računa na osnovu više parametara, a osnovni su emisija ugljičnog dioksida(CO2) i tzv. vrijednosna komponenta koja ovisi o osnovnoj cijeni automobila. Dio na osnovu emisije CO2 se neće mijenjati, ali zato će se smanjiti vrijednosna komponenta, saznajemo.

Ministarstvo financija još dovršava sve tablice i koliko će točno pojeftiniti svaki pojedinačni automobil znat će se nakon njihova usvajanja sljedeći tjedan na Vladi.

Novi bi zakon trebao stupiti na snagu od Nove godine, ali kako je potrebno donijeti pravilnike koji precizno uređuju naplatu, novi automobili trebali bi pojeftiniti sredinom siječnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene