Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od siječnja komunalna naknada viša 50 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunalna naknada u Zagrebu od 1. siječnja iduće godine povisit će se za 50 posto odnosno s 0,58 kuna na 0,87 kuna po četvornom metru stambenog prostora u prvoj zoni, odlučili su danas članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva prihvativši na sjednici prijedlog odluke o vrijednosti boda za izračun komunalne naknade.

Tako će primjerice za stan od 60 metara četvornih građani u prvoj zoni (središte grada), po novom, izdvajati 52,62 kune, što je 17,52 kune više nego dosad, a u devetoj zoni 10,53 ili 3,51 kunu više za komunalnu naknadu, rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Pročitajte i ovo Novac - 2 Nacrt izmjena Zakona Veće naknade nezaposlenima u drugoj polovici ove godine? Poznato koliko bi trebale rasti, za koga i u kojem razdoblju Naknade lokalnim dužnosnicima - 3 Tko ih koristi, a tko ne? Od službenog automobila do besplatnog toplog obroka: Pogledajte kakve sve pogodnosti imaju gradonačelnici, župani i načelnici

Za poslovni prostor od 100 metara četvornih u prvoj zoni izdvajat će se 261 kuna, ako je riječ o proizvodnim djelatnostima, odnosno 609 kuna za obrtničke usluge.

Jelavić je objasnio kako se iz komunalne naknade održava postojeća komunalna infrastruktura i napomenuo kako su od 578 milijuna kuna koliko je ove godine bilo potrebno utrošiti u tu svrhu 191 milijun kuna morali osigurati iz drugih izvora.

"Radi održavanja postojeće razine komunalnog standarda moramo donositi i nepopularne mjere", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ta odluka danas je na dnevnom redu Gradskog poglavarstva donesena po hitnom postupku. 

Amandmanom Gradskog poglavarstva na prijedlog izmjene odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, odlučeno je da tržnica Prečko više ne bude u sustavu naplate i kontrole parkiranja i to na zahtjev Vijeća gradske četvrti Trešnjevka i mnogobrojnih zahtjeva građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene