Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Benzini idu gore

Od ponoći veće cijene goriva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponoći ponovno poskupljuje gorivo.

Od ponoći, kako je još u subotu izvijestio Dnevnik Nove TV, gorivo poskupljuje za više od deset lipa po litri.

Pročitajte i ovo Ilustracija Požurite na pumpu Vlada donijela odluku: Od utorka rastu cijene goriva Marko Biočina, novinar Nove TV Dizel skuplji od benzina Ovo je najsnažniji rast cijena goriva u posljednja dva mjeseca: Stručnjaci strahuju da je to tek početak

Nova cijena najprodavanijeg eurosupera 95 je 10 kuna 38 lipa, Eurodizel ide gore za 11 lipa i nova cijena je 9 kuna i 80 lipa. Prosječni spremnik tako je skuplji između 5 i 10 kuna.

>> Cijena goriva opet ide gore, ali ima načina kako uštedjeti...

Promjene cijena na Ininim benzinskim postajama u skladu su s kretanjima cijena derivata čije je najviše dopuštene cijene na hrvatskom tržištu u razdoblju od 22. siječnja do 4. veljače danas objavilo Ministarstvo gospodarstvo.

Ministarstvo je najviše cijene derivata objavilo sukladno novom Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

I prema novom Pravilniku promjena cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu te tečaju američkog dolara, a kao i do sada Ministarstvo gospodarstva će svakih 14 dana obračunavati i objavljivati najviše maloprodajne cijene naftnih derivata, a naftne kompanije u tom razdoblju mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti veće od maksimalnih koje je objavilo Ministarstvo.

Najveća dopuštena promjena najviše maloprodajne cijene pojedinog naftnog derivata iznosi 3 posto naviše, odnosno 6 posto naniže na dan obračuna u odnosu na važeću najvišu maloprodajnu cijenu.

Ina je danas na svojim internet stranicama objavila kako su u proteklom razdoblju kotacije benzina na mediteranskom tržištu porasle do 2,06 posto, a kotacije plinskih ulja do 2,23 posto. Istodobno je tečaj američkgo dolara u odnosu na kunu ojačao, za 0,31 posto, u odnosu na prethodno obračunsko razdoblje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene