Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova 44 vlaka građanima bi već iduće godine trebala osigurati bržu, udobniju i sigurniju vožnju. No nisu jeftini. Jednim takvim hrvatskim modernim vlakom provozala se novinarka Dnevnika Nove TV.


Novi vlakovi prilagođeni su osobama s invaliditetom i starijim osobama. Imaju više sjedećih mjesta, mogućnost prijevoza bicikli ili kolica.

Vezani članci Vlak u Njemačkoj/Ilustracija (Foto: AFP) "Ne možemo vjerovati da se to dogodilo": Hrvatski bračni par poginuo u naletu vlaka u Njemačkoj Policajac ispred vlaka, ilustracija (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL) Teška nesreća: Putnički vlak usmrtio muškarca

Između sjedala nalazi se utičnica za punjenje mobitela ili računala. Vlak je u potpunosti klimatiziran, sve za što udobniju vožnju.

>> Vlakovi će ovom prugom voziti 120 na sat!?

Za što sigurniju vožnju tu su nadzorne kamere, ali i sustav za informiranje putnika o nadolazećim stanicama ili brzini kretanja vlaka. Tri ovakva vlaka već su u prometu, a više od 40 od iduće će ih godine voziti hrvatskim prugama.

Jedan takav vlak košta oko 5 milijuna eura. Hrvati osmislili, Hrvati proizvode, konkurencije se ne boje. Osim za hrvatsko spremni su i za svjetsko tržište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook