Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladajuća koalicija raspravljala je o državnom proračunu za iduću godinu, a čelnici SDSS-a i HSS-a izvijestili su da su još neka pitanja ostala nedogovorena.


Od  1. siječnja 2011. neće biti novih poreza, pa ni ukidanja nulte stope PDV-a na kruh i mlijeko, o čemu su ovih dana nagađali mediji. Predsjednik HSS-a Josip Friščić istaknuo je da je ukidanje nulte stope PDV-a obveza Hrvatske u pregovaračkom procesu s EU-om, da konačni zaključci o tom pitanju nisu doneseni, ali, rekao je, s početkom iduće godine neće biti novih poreza.

Vezani članci Policija, ilustracija Ispostavljali lažne račune: Dvojac iz Vinkovaca oštetio državu za gotovo 17 milijuna kuna Andrej Plenković Premijer novinarima dijeli lekcije, a na konferenciju kasnio više od sat vremena: "To je njegov princip - ja govorim, vi slušate, kad ja dolazim, vi čekate"

'Prvog siječnja 2011. neće biti novih poreza, a onda ćemo dogovarati trenutak donošenja i sve varijante', rekao je Friščić. Milorad Pupovac  rekao je pak kako je rasprava o proračunu više-manje gotova te da je ostalo još nekoliko pitanja 'koja se moraju prodiskutirati'. 'To će se znati do početka tjedna', rekao je Pupovac novinarima pred vladom. Na pitanje što je sporno SDSS-u, Pupovac je odgovorio kako je riječ o nekim odlukama koje bi trebale ići uz proračun, o mjerama kojima bi se smanjila potrošnja, a o kojima još nema suglasnosti.

>> Što nam donosi proračun za iduću godinu?

Nije želio precizirati o čemu se radi, a na pitanje je li SDSS za uvođenje novih poreza, odgovorio je da se njegova stranka protivi dodatnom opterećivanju građana te kakko smatra da u društvu ima nekih skupina koje nisu podnijele teret krize. Na pitanje koliko bi proračunu donijela nova opterećenja, Pupovac je odgovorio: 'Razgovarali smo o svim varijantama koje bi mogle biti u tom pogledu, ali nismo se usuglasili.' 'Ono o čemu smo se suglasili čut ćete u ponedjeljak, a ono o čemu nismo će vjerojatno ostati samo kao rasprava unutar vlade', dodao je. (Hina)