Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Završio je u bolnici zbog ugriza zmije, točnije poskoka! Hranjenje kunića, Miodraga Marića iz Žrnovnice kraj Splita, umalo je stajalo života. Na sreću stigao na vrijeme u bolnicu.


Miodrag pokazuje ranu i govori: 'Vidite vi koliko je to, jedno 4 cm! Ovo je hematom i otrov još unutra', priča Miodrag. Nije ni sanjao da će se naći oči u oči s poskokom! Hranio je kuniće. Kada je došao do posljednjeg...

Vezani članci Hrvatski šaptač poskocima - 1 Hrvatski šaptač poskocima ima važan savjet za sve koji idu u prirodu: "Piknuo me tu pod nokat, to je najopasnije" Navijačica Navijačica se odjednom počela previjati od bola, nije ni shvatila što se dogodilo dok nije vidjela snimku

'Ja sam ovako pružio ruku da ću uzeti travu. On se od ovamo bacio i suknuo s jedno 60 centimetara. I ugrizo me u ovoj poziciji, tu za dlan', pokazao nam je Miodrag. Zmija se povukla, a Miodrag je ubrzo prevezen u bolnicu.

'Onda su počela velika povraćanja, proljev koji je trajao 3 i pol sata, konstantno. Bilo je strašno! Mislio sam da će me u jednom trenutku prekinut, prekrižio sam se i rekao: što Bog da, pomislio sam na svoje dijete i ženu', rekao je Miodrag.

No, na sreću, izvukao se. Liječnici kažu da je osim fizičkih simptoma, šok najopasnija posljedica ugriza. 'Ako se ne reagira promptno, može doći do šoka i smrtnog ishoda, ukoliko dođe do krvarenja u području mozga', ističe dr. med. Alijana Kadić iz Zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu.

Važno je ostati smiren i imobilizirati ranu, do dolaska hitne pomoći. 'Hladiti, podvezivati, zatim zarezati nožem i isisavati otrov, to su mjere koje su davno napuštene i mogu štetiti', pojašnjava dr. Kadić.

Miodrag je još u bolnici. Pije antibiotike. No, kaže kako zbog svoje hrabrosti i dobre liječničke pomoći, može prebroditi sve. 'Iščupao sam se, Bogu hvala! Ti ljudi su se borili čitavi dan i noć za moj život', rekao je na kraju Miodrag.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.