34-godišnja Afganistanka bila je u bolnici sa svojom kćeri koja ima Down sindrom, a kada se vratila u kamp u Belom Manastiru njezino dvoje djece je nestalo.


Izbjeglica iz Afganistana, koja se na putu prema zapadnoj Europi našla u Belom Manastiru, očajna je jer je njezino dvoje djece nestalo već dva dana, izvještava APTN.

Vezani članci Slika nije dostupna PALA ODLUKA Cerar najavio podizanje ograde na granici s Hrvatskom Slika nije dostupna U Sloveniju stiglo 125 km žičane ograde - bit će postavljena u nekoliko dana?

34-godišnja Marian Jamshid iz Hirata plakala je dok je opisivala borbu svoje obitelji u improviziranom kampu koji je Hrvatska oformila na području bivše vojarne. Rekla je da je njezin suprug ostao u Grčkoj, dok su ona i troje djece, djevojčice stare sedam i 12 te dječak star 15 godina, nastavili svoje putovanje.

U TOVARNIK STIŽU NOVE IZBJEGLICE U blizini mađarsko-hrvatske granice viđen vojni konvoj

Jedna od njezinih kćeri s Down sindromom odvezena je u bolnicu, a kada se Marian otamo vratila u kamp njezino dvoje djece je nestalo.

U potragu za njima uključili su se volonteri Crvenog križa i visoki povjerenih UN za izbjeglice, ali njihovi napori do sada su se pokazali uzaludnima. Većina izbjeglica i migranata nije registrirana zbog čega ih je teško pratiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook