Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obnovljen asfalt nakon 40 godina

Nikad više stranaca na našoj jedinoj trkaćoj stazi: "Htio sam probati i staze u inozemstvu. Isplatilo se!"

Motorist na utrci (Foto: Dnevnik.hr)
Motorist na utrci (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Voditelj marketinga automoto showa Robert Živković (Foto: Dnevnik.hr) Voditelj marketinga automoto showa Robert Živković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Motori s automoto showa (Foto: Dnevnik.hr) Motori s automoto showa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Motorist na utrci (Foto: Dnevnik.hr) Motorist na utrci (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Sudionik automoto igara Alex (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Asfalt na Grobniku obnovljen je nakon 40 godina, nikad više stranih gostiju. Ljubitelje auto-moto utrka nije otjerala ni veća cijena goriva.

Na jedinu trkaću stazu u Hrvatskoj, Grobniku u okolici Rijeke, vratila su se trkaća odijela, buka motora te zvuk koji para uši.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vozio 260 km/h Župan Milinović teško ozlijeđen nakon pada s motora na Grobniku: ''Živ sam, preživ. Bajkeri nikad ne odustaju'' Bačve s opasnim otpadom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 OPET GRAĐANI PLAĆAJU Bačve s opasnim otpadom i dalje leže na cesti: Hoće li za njihovo uklanjanje Općina morati u rebalans proračuna?

Talijanski trkač Simone govori kako je čuo puno lijepih preporuka za ovu stazu. "Vozio sam na svim stazama u Italiji, pa sam želio probati i staze u inozemstvu, isplatilo se. Lijepo je ovdje", dodaje nam jedan od trkača koji je pohrlio na Grobnik isprobati čari užarenog asfalta.

Roberto iz Italije pak tvrdi da je "Grobnik odlična staza otkako je postavljen novi asfalt" te da je često tu i kako dolazi već dvije godine.

Staza je duga nešto više od 4 kilometra i ima 18 zavoja. Unatoč njima postiže se brzina preko 150 kilometara na sat.

Petar iz Slovenije govori nam kako je "nedavno bio na Panonian ringu, ali da je tamo staza lošija", a kao prednost ističe i to da se Grobnik nalazi na putu do mora. "Dugo nismo bili ovdje, ali sad smo rekli da moramo doći jer je novi asfalt", kaže Alex.

Utrkuju se ovdje i motori s prikolicama kao i automobili. Staza je popunjena od sredine ožujka do sredine studenog. Voditelj marketinga, održavanja i nabave Robert Živković kaže da im je autoindustrija bitna. "U zimske mjesece teško je popuniti stazu s motorima jer su uvijeti dosta teški i surovi da bi se unaprijed rezerviralo" otkriva Živković.

Nove goste privlači i nova kontrolna soba i boxevi, no posla ima još. Kako kaže Živković, treba poraditi na održavanju staze jer je ona "otvorena 200 dana" pa je tako gruba računica "oko 30 tisuća što motorista, što automobilista godišnje".

Stazu posjećuje najviše talijana, slovenaca i austrijanca, no s novim ulaganjima širi se popis zemalja čiji ljubitelji brzina uživaju na Grobničkoj ljepotici.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene