Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon poplava

Obnova poplavljene dvorane: 'Netko naređuje, netko radi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goleme bujice u potpunosti su uništile ni mjesec dana staru sportsku dvoranu u Novigradu.

Poput velikog bunara upila je gotovo svu vodu koja bi, da je nema, uništila vrtić, školu, ambulantu, kuće. Dvorana ih je, kažu, spasila, a sada oni spašavaju nju. Sportaši, građevinari, obrtnici, ljudi dobre volje iz Novigrada i okolice od jutra su bili ujedinjeni u akciji spašavanja svoje dvorane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemiolozi sve pretražili Uzrok zaraze legionelom u sportskoj dvorani Slika nije dostupna Arena Zagreb bit će dovršena u roku

'Dali smo na raspolaganje našu mehanizaciju i radnu snagu', rekao je Denis Dukanović, vlasnik servisa za čišćenje. 'Jedino što u ovome trenutku možemo učiniti je upravo da se odazovemo,' rekao je građevinski obrtnik Mato Olujić.

Odazvali bi se oni i ranije, ali u dvoranu se bez opasnosti moglo ući tek danas. Nakon tri dana ispumpavanja dvorana u Novigradu konačno je ostala na samo 10-ak centimetara vode. A voda je bila visoka čak sedam metara.

>> Umag i Novigrad vidaju rane od poplava

Pomoć građana s veseljem su dočekali i iscrpljeni vatrogasci koji nad dvoranom bdiju već danima. 'Ne znam ni koji je danas dan,' rekao je Valmi Fabris, predsjednik DVD-a Novigrad. Posla je zaista mnogo, no optimizam svih okupljenih bio je jednostavno zarazan.

'Netko nagovara, netko naređuje, netko sluša, netko radi i to je to. To je lanac,' rekao je savjetnik novigradskog gradonačelnika za sport, Marino Reinić. Ova je današnja akcija, kažu, tek početak.

'Napravit ćemo nekakvu donacijsku večeru ovdje i krenuti što prije u ono što znamo i što trebamo raditi, u sport', rekao je sportski direktor NK Novigrad, Ivez Čakarun. Uz ovakav sportski duh u to uopće ne sumnjamo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene