Do kraja tjedna će se iščitati pravovaljanost svega što je unutra sadržano, rekao je ministar Lorencin o ponudi.


Poznato je ime tvrtke koja je jedina predala obvezujuću ponudu za hotelski kompleks u Kuparima. Riječ je o ruskoj Avenue grupi, koja je otprije vlasnik Instituta građevinarstva Hrvatske. Prema ponudi, Avenue grupa u Kuparima planira otvoriti hotele visoke kategorije, te dovesti svjetski poznat lanac hotela Ritz Carlton.

Vezani članci Ministar zdravstva Vili Beroš Bolnički liječnici tvrde da politika drži sve konce u rukama: "Neugodan i za dvoje visokih intelektualaca neprimjeren razgovor" Slika nije dostupna Donesena važna odluka nakon koje Hrvatska dobiva još jednu turističku atrakciju

Hotel Grand u Kuparima za nizozemsku obitelj i sada je atrakcija. Nažalost, ne onakva kakva bi trebala biti.

'Stravičan hotel, ovakve male sobe i sve ostalo, lijepo je to vidjeti. Za nas je ovo atrakcija', kaže Ana iz Nizozemske. Ipak, razrušeni kompleks uskoro bi trebao izgledati drugačije.

'U sklopu projekta koji smo predložili, previđamo izgradnju dva nova hotela, te rekonstrukciju hotela Grand, kao depadanse jednog od hotela u sklopu kojeg će poslovati i luksuzni spa centar', rekao na je Ivan Paladino, predsjednik Uprave IGH.

ISTEKAO JOŠ JEDAN ROK Rupetina od koje bole oči u jednoj od najljepših hrvatskih uvala

Ruska Avenue grupa predviđa i gradnju luskuzne vile, barova i restorana te jaht kluba, a svim će upravljati međunarodni hotelski brend Ritz Carlton

'Predviđamo investiciju u ukupnom iznosu nešto manjem od 100 milijuna eura, te ukupni kapacitet 400-tinjak smještajnih kapaciteta', kaže Paladino.

'Do kraja tjedna će se iščitati pravovaljanost svega što je unutra sadržano. I nakon toga , ako je pravovaljana, mislim da nema zapreke da je odmah ne proglasimo i prihvaćenom', poručio je ministar Turizma Darko Lorencin.

Najava obnove nekadašnjeg turističkog centra poslje četvrt stoljeća razveselila je Župljane.

Investitor prve goste očekuje 2020.godine

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook