U povodu obilježavanja 26. obljetnice Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske na Jarunu su se održale pokazne vježbe Počasne zaštitne bojne te Zapovjedništva specijalnih snaga.


Letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i protuzračne obrane (PZO) te pokazne vježbe Počasno zaštitne bojne i Zapovjedništva specijalnih snaga održao se u nedjelju na Športsko rekreacijskom centru Jarun u povodu obilježavanja 26. obljetnice Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovaru (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) MORH o ranjenom vojniku: "Dolazak u Vukovar bio je njegova osobna želja, njegov identitet nikad nije bio službeno komuniciran" Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Tisuće ljudi u Vukovaru i Škabrnji: Niz Dunav pušteni vijenci i 700 lampiona, kao tužno sjećanje na sve žrtve u Domovinskom ratu

Rođendanu Oružanih snaga nazočili su hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga (OS RH) Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u nedjelju čestitku u prigodi obilježavanja Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, u kojoj je posebnu zahvalnost i duboko poštovanje izrazio svim hrvatskim vojnicima, posebno onima koji su svoje živote dali za slobodnu, demokratsku i samostalnu Hrvatsku.

"Obilježavajući 26. obljetnicu ustrojavanja Oružanih snaga s ponosom se prisjećamo uloge Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, kada su obranjene temeljne vrijednosti mira i slobode. Posebnu zahvalnost i duboko poštovanje izražavam svim hrvatskim vojnicima, posebno onima koji su svoje živote dali za slobodnu, demokratsku i samostalnu Republiku Hrvatsku", naveo je u čestitki premijer.

Hrvatska je, istaknuo je, danas ponosna članica Europske unije i NATO saveza. Značajan je doprinos naših pripadnica i pripadnika Oružanih snaga u brojnim mirovnim misijama u kojima se ističu svojom profesionalnošću i pouzdanošću te pridonose svjetskom miru i sigurnosti.

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, premijer Plenković je svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga od srca čestitao na svim postignućima u posljednjih 26 godina te na konstantnoj požrtvovnosti i predanosti vojnom pozivu i svojoj domovini Hrvatskoj. (Hina)