U subotu se u Zagrebu i Splitu održava četvrti Hod za život pod geslom ''Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!''. Organizatori su objavili rute kojima će se hodati u Splitu i Zagrebu. Predstavnike inicijative Hod za život u petak je primila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Galerija


Nakon sastanka s predsjednicom, iz inicijative su poručili da je predsjednica saslušala njihove planove i prijedloge o tome kako osigurati zaštitu života od začeća do smrti, ali i detalje o organizaciji samog hoda. Tvrde da im je važno da predsjednica bude upućena u ono što smatraju zabrinjavajućim pitanjem u Hrvatskoj. No podržava li i predsjednica ideju hoda za život, kažu, nisu je pitali.

Vezani članci Hod za život Hod za život održat će se kad epidemiološke mjere to dopuste: "Pratit ćemo mjere Nacionalnog stožera" Hod za život u Zagrebu, Zadru i Splitu (Foto: Pixsell) Završio Hod za život: Sudjelovale tisuće ljudi u tri grada, u Zagrebu privedeno 13 kontraprosvjednica

U subotu će u Zagrebu od 10 sati do 13:30 promet biti obustavljen u nekim dijelovima grada, a ruta kretanja kolone je: Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Matoševa – Vraniczanyjeva – Ćirilometodska – Jezuitski trg – Habdelićeva – Kamenita – Opatička.

Organizatori hoda napominju da je sudionicima dopušteno donositi isključivo one transparente, majice, natpise i zastave na kojima su poruke koje slave život, zaštitu života od začeća do prirodne smrti, izražavaju brigu i potporu za majke, djecu i obitelji. Osim zastava Hoda za život, bit će dopuštene samo nacionalne zastave.

U Splitu će se sudionici Hoda za život u isto vrijeme okupljati na Obali hrvatskog narodnog preporoda, nakon čega će kolona prema parku Zvončac gdje će se održati program. Zbog Hoda za život u Splitu će biti zatvorena ceste Riva – Trg dr. Franje Tuđmana – Obala kneza Branimira – Šetalište Ivana Meštrovića (park Zvončac). Cesta će biti zatvorena dok sudionici ne prođu tom rutom.

U Zagrebu će na Hodu za život pjevati Marko Perković Thompson, dok će u Splitu pjevati Tomislav Bralić.

"Ovo je hod za život, obitelj i Hrvatsku kojim prvenstveno želimo dati glas onima čiji glas ne možemo čuti, a to su nerođena djeca. Isto tako želimo pružiti podršku i reći da je svaki čovjek dragocjen, svako dijete, muškarac, žena i obitelj", kazao je koordinator Hoda za život u Zagrebu Filip Đekić.

Aktivisti prepriječili put sudionicima povorke "Hod za život", policija privela 13 ljudi