Obavijesti Video Pretražite Navigacija
afera sms ide dalje

Nove poruke Plenkovićevih suradnika, otkriven i premijerov nadimak: "Kaže hefe: ni slučajno on nigdje"

Širi se afera SMS, objavljene su nove poruke koje otkrivaju kako se to radilo u HDZ-u. "Kruno, račun je ostao je*emti", napisao je bivši premijerov savjetnik Josip Jelić.

Objavljeni su novi transkripti koje su razmjenjivale osobe iz HDZ-a i bliski suradnici premijera Andreja Plenkovića kojeg oslovljavaju sa "hefe" ili "šefe".

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Glavni akteri su Josip Jelić, donedavni specijalni savjetnik Andreja Plenkovića i bivši predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.

Poruke koje je objavio Nacional otkrivaju kako se Jelić uplitao u javne nabave, uhljebljivanja, kreiranje izbornih lista, čak i u prekrajanje ovlasti ministarstava, a Jakupčić mu prenosi i da Marija Vučković misli da pokretanje jednog nacionalnog programa ne bi donijelo glasove na izborima. Jelić mu na to odgovara: "Ok. Naći ću se sa A sljedećih dana".

"Kruno, račun je ostao je*emti", napisao je Jelić tadašnjem predsjedniku Uprave Šuma Krunoslavu Jakupčiću 4. ožujka 2020. u 16:57.

Jakupčić mu istoga dana u 21:15 odgovara: "Može li na račun stranke ovaj puta?" Jelić mu smjesta uzvraća: "Prodano!“

Na koncu Jakupčić bojažljivo zaključuje komunikaciju: "Samo da šef ne sazna…"

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić na Facebooku je objavio još jednu poruku u kojoj, kako je naveo, Jelić prenosi što mu je rekao Plenković: "Sad me zvao hefe, kaže, ni slučajno on nigdje..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene