Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvar na motoru

Objavljeni detalji nesreće u Sinju: Avion prisilno sletio na livadu i odbio se na makadam. "Vjerojatno je pilot to namjerno napravio"

Aktualno Galerija Avionska nesreća u Sinju - 1 Avionska nesreća u Sinju - 1 Foto: DNEVNIK.hr Avionska nesreća u Sinju - 2 Avionska nesreća u Sinju - 2 Foto: DNEVNIK.hr Avionska nesreća u Sinju - 3 Avionska nesreća u Sinju - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Avionska nesreća u Sinju - 4 Galerija 1/4 >>
Sinoć je pokraj sinjskog sportskog aerodroma pao mali avion Cessna u kojem su bili instruktor i polaznik škole letenja.

U avionu Cessna koji je pao u Zračnoj luci Sinj bila su dvojica muškaraca, instruktor i polaznik škole letenja. Avion je kratko nakon polijetanja imao kvar na motoru pa je pilot pokušavao odmah sletjeti, ali nisu uspjeli.

<cms_related_.articles id="794691" />

Polaznik škole lakše je ozlijeđen, a instruktor teže i zadržan je u splitskoj bolnici. Mjesto nesreće cijelo jutro čuvala je policija u očekivanju predstavnika agencije za istragu avionskih nesreća.

"Avion je prisilno sletio na jednu manju livadu i odbio se na makadam. Tako je žurnim službama bilo lako prići. Vjerojatno je pilot i namjerno tako napravio jer je pravilo da ipak bude što bliže nekim komunikacijama da bi se cestom moglo doći bez problema", rekao je Zvonko Kovačević, predsjednik aerokluba Sinj.

"Tri minute nakon pada aviona mi smo već bili dolje i reagirali da se ljudi ne primiču da ne bi došlo do požara i da ne bi netko stradao jer je teklo gorivo", dodao je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene