Objavljen je sadržaj nekoliko mailova koje je navodno predsjednica Kolinda Grabar - Kitarovića poslala nekadašnjem savjetniku Mati Radeljiću.

Galerija


Čak 200 privatnih e-mailova i gotovo tisuću SMS-ova koje je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom četiri godine izmijenila sa svojim tadašnjim savjetnikom Matom Radeljićem postali su jedno od oružja koje krug ljudi blizak stožeru predsjedničkog kandidata Miroslava Škore planira koristiti kao prijetnju šefici države, piše Nacional.

Vezani članci Z. Milanović, K. Grabar-Kitarović, M. Škoro Milanović će za izbore iz proračuna dobiti 1,2 milijuna kuna, Grabar-Kitarović više od milijun, a ni Škoro ne ostaje praznih ruku Bivši savjetnik Predsjednice Mate Radeljić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Mate Radeljić žestoko o izjavama predsjednice: "Grabar-Kitarović mi je nudila novac da budem njen tajni suradnik"

Tjednik je objavio da je Predsjednica Radeljiću prosljeđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom kojemu se obraća sa ''Zvonkec moj'', a kojeg je zamolila pomoć na reakcije oko njezine izjave "Za dom spremni".

Nakon što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka, Nacional piše da je Radeljića pitala: "Joj, Mate jesmo li to trebali napraviti". Navodno postoji i mail u kojem piše da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz velikosrpska agresija.

Izvor blizak Radeljiću tvrdi da je on poručio da niti jedan dio njegove komunikacije s Predsjednicom neće izaći javno.

U lipnju je u intervjuu za Dnevnik Nove TV HDZ-ov veteran Vladimir Šeks nagovijestio da bi se Predsjednici moglo prišiti nešto što bi je kompromitiralo.

Na objavljen sadržaj mailova u Nacionalu s Pantovčaka su samo poručili da nemaju komentara.