Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petak u 10.00 sati

Objavljen popis svjedoka pred povjerenstvom za Agrokor, prvi na redu - Ivica Todorić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za prve svjedoke pred Istražnim povjerenstvom za Agrokor predloženi su Ivica Todorić, Ante Todorić i Stjepan Mesić.

Objavljen je popis osoba koje bi trebale svjedočiti pred Istražnim povjerenstvom za Agrokor. Predlaže se da pred Povjerenstvom u petak, 03. studenog svjedoče:

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

1. Ivica Todorić u 10:00 sati
2. Ante Todorić (otac Ivica Todorića) u 10:00 sati
3. Stjepan Mesić u 11:00 sati

Sjednica će biti nastavljena 07. studenog kad bi svjedočiti trebali:

1. Josip Manolić u 11:00 sati
2. Milan Kovač u 13:00 sati
3. Ivan Penić u 15:00 sati

Pripremna sjednica Povjerenstva koja je održana prošli četvrtak bila je zatvorena za medije. Čelnici povjerenstva iz redova oporbe tražili su da se kao prvi svjedoci pozovu Ante Ramljak i Martina Dalić što su članovi iz reda saborske većine odbili.

Miljenić: "HDZ skriva informacije"

Predsjednik Povjerenstva Orsat Miljenić (SDP) u subotu je ocijenio da vladajući HDZ i njegovi partneri skrivaju informacije vezane uz taj koncern, nakon što je odbijen oporbeni prijedlog za saslušanjem vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka.

Smatra da postoje informacije da se nešto štetno možda događa u Agrokoru, no, ne može ih se provjeriti zbog potpunog ignoriranja vladajuće većine.

Poslovnik donesen preglasavanjem

Tomu ide u prilog što su premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavili kako bi istražno povjerenstvo trebalo prestati s radom kada DORH pokrene istragu o slučaju Agrokor, navodi Miljenić.

Miljenić je rekao da Povjerenstvo donijelo poslovnik o svom radu preglasavanjem. Najspornija odredba bila im je ona o broju članova koji moraju biti prisutni da bi Povjerenstvo moglo raditi.

Opozicija je predlagala da Povjerenstvo može raditi bez obzira na broj prisutnih članova, ali da za donošenje odluka mora biti prisutna većina, dok su članovi vladajuće koalicije predlagali da i za rad Povjerenstva mora biti prisutna većina članova.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene