Učenici, ilustracija - 2
Učenici, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Nastava u školskoj godini 2021./2022. počinje u ponedjeljak 6. rujna, a završava u utorak 21. lipnja 2022. godine dok će za maturante nastava završiti u srijedu 25. svibnja 2022. godine. Učenici osnovnih i srednjih škola u cijeloj zemlji imat će jesenske, zimske i proljetne praznike, a zimski praznici planirani su u dva dijela – prvi dio oko Božića i Nove godine, a drugi krajem veljače iduće godine.


Prema kalendaru, prvo polugodište završava u četvrtak 23. prosinca, a prije toga, učenici će biti slobodni u utorak i srijedu 2. i 3. studenog početkom studenoga na kraći jesenski odmor, koji je planiran za utorak 2. studenoga te srijedu 3. studenoga. S obzirom da je u ponedjeljak 1. studenoga neradni blagdan Svih svetih, a prije toga vikend, učenici će na jesenskom odmoru biti pet dana, a na nastavu se vraćaju u četvrtak 4. studenoga 2021.

Vezani članci Projekt koji tjera s otoka Ilovika - 4 ''Ukinuta nam je brodska linija, onemogućen prijevoz školske djece i medicinska skrb'' Učionica, ilustracija - 3 Neviđen početak drugog polugodišta: Provjerili smo kako teku pripreme za nastavak školske godine te koji problemi čekaju učenike i učitelje

Prvi dio zimskih praznika trajat će dva tjedna, od 24. prosinca ove do 7. siječnja iduće godine. Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 10. siječnja. Drugi dio zimskog odmora bit će od 21. do 25. veljače, a učenici se u školske klupe vraćaju u ponedjeljak 28. veljače 2022.

Proljetni praznici iduće školske godine počinju na Veliki četvrtak, 14. travnja, a završavaju tjedan dana nakon toga, u petak 22. travnja 2022. Nastava počinje u ponedjeljak 25. travnja. 

Prvi svibnja pada na nedjelju pa tu neće biti spajanja, ali blagdan Tijelova pada u četvrtak 16. lipnja koji je neradni dan. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju