Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Općeniti napredak

Objavljen Indeks društvenog napretka, evo gdje je Hrvatska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljen je Indeks društvenog napretka 2015. On mjeri općeniti napredak nekog društva i izvan granica ekonomskih faktora.

Ovogodišnji indeks dao je rezultate za 52 različita indikatora - od zdravstvenih, obrazovnih, slobode, do pristupa hrani, vodi i zaštiti.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Na prvom se mjestu našla Norveška (88,36), a na posljednjem Srednjoafrička Republika (31,42). Na 37 mjestu, od 133 države za koje su dostupni podaci, nalazi se Hrvatska (73,30), dok se susjedi Slovenci (81,62) nalaze među prvih 20 država.

Gdje žive najsretniji, a gdje najnesretniji ljudi na svijetu? I gdje je Hrvatska?

'Države moraju ulagati u društveni napredak, ne samo ekonomske institucije, kako bi razvile pravi temelj za ekonomski rast', rekao je Michael E Porter, profesor na Harvardu i savjetnik izdavačima ovog Indeksa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene