Ivica Berdik (Foto: Župa Botinec)
Ivica Berdik (Foto: Župa Botinec) Foto: Župa Botinec

"Vlč. Ivici Berdiku do daljnjega je određeno vrijeme duhovnog promišljanja", navedeno je u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.


Velečasni Ivica Berdik, župnik u botinečkoj Župi sv. Stjepana prvomučenika, privremeno je udaljen s dužnosti, objavila je Zagrebačka nadbiskupija.

Vezani članci Susret u Zagrebačkoj nadbiskupiji (Foto: Zagrebačka nadbiskupija) Zagrebačka nadbiskupija o posjeti iz Vatikana: "To nije bila apostolska vizitacija već bratski pohod" Ivana Petrović (Foto: Dnevnik Nove TV) Ivana Petrović u Dnevniku Nove TV donosi detalje o papinom nadzoru zagrebačke nadbiskupije

"U svrhu ostvarenja brige za spasenje duša, ovime obavještavamo vjernike da je za vlč. Ivicu Berdika dana 12. lipnja 2019. godine donesena preventivna mjera udaljavanja sa Župe sv. Stjepana prvomučenika Zagreb-Botinec, kako bi se ispitalo njegovo pastoralno djelovanje u karizmatskoj zajednici koja se okuplja u Župi.

Vlč. Ivici Berdiku do daljnjega je određeno vrijeme duhovnog promišljanja", navedeno je u priopćenju.

"Presretna sam jer nakon ne znam koliko godina ponovno mogu otići u crkvu", rekla je jedna župljanka. Nije sigurna zašto je velečasni smijenjen, ali smatra daje to bilo zbog aktivnosti karizmatske zajednice koja ondje djeluje, prenosi 24 sata.

"Dosta je to sve bilo bučno. Nije nam bilo ugodno slušati čudne krikove. Meni to nije normalno. Možda sam u krivu, ali drago mi je da je otišao", priča stanovnica Botinca.

Brigu o župi zasad je preuzeo župnik iz susjedne župe u Savskom Gaju.