Reporteri Dnevnika Nove TV Ivana Petrović i Andrija Jarak izricanje drugostupanjske presude Radovanu Karadžiću prate u Haagu i Srebrenici. Karadžić je danas konačnom, drugostupanjskom presudom osuđen na doživotni zatvor.

Galerija Ivana Petrović i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Obitelji stradalih Srebreničana prate prijenos presude u Potočarima (Foto: Dnevnik.hr) +0 Obitelji stradalih Srebreničana prate prijenos presude u Potočarima (Foto: Dnevnik.hr)

Kako iz Haaga javlja urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović, ispred suda se uoči izricanja presude okupilo  50 članova udruga iz BiH, među kojima su Majke Srebrenice, udruge logoraša, udruga roditelja iz okupiranog Sarajeva...

Vezani članci Slika nije dostupna Carlu del Ponte će Haag optužiti za nepoštivanje suda? Slika nije dostupna Haag: Karadžiću će se ipak suditi za genocid u BiH!

"Svi očekuju da će Karadžiću biti dosuđena doživotna zatvorska kazna", javlja Petrović i dodaje kako interes medija za današnju drugostupanjsku presudu nije ni približno toliki kao što je bio uoči početka suđenja

"Vjerujemo u pravdu"

"Vjerujemo u pravdu, kriv je", "Srebrenica 11. 7. 1995.", "Da se ne zaboravi da se ne ponovi", neke su od poruka istaknutih na natpisima koje su okupljeni držali pred sjedištem MICT-a uz fotografije ubijenih i nestalih tijekom rata u BiH.

Među njima je bila i predsjednica udruge Majke Srebrenice Munira Subašić.

"24 godine tražimo i čekamo pravdu. Očekujemo pravdu i da Karadžić dobije doživotnu kaznu zatvora. On je bio vrhovni komandant te je sve organizirao i naređivao, a Mladić je izvršao. Očekujemo doživotnu i da mu se sudi ne samo za genocid u Srebrenici već i za genocid u drugim općinama. 24 godine majke pate. Majke Bošnjakinje, majke Hrvatice i majke Srpkinje. On nije nanio bol samo nama majkama Bošnjakinjama, već i svojim majkama. Očekujem da se pokaje i da gradimo bolje sutra", kazala je Subašić. 

U Srebrenici jake snage policije

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak u Srebrenici prati reakcije i očekivanja obitelji žrtava Radovana Karadžića na izricanje drugostupanjske presude.

Kako javlja Jarak, u Memorijalnom centru u selu Potočari okupio se velik broj ljudi koji će zajedno pratiti izricanje presude.

Ivana Petrović i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Obitelji stradalih Srebreničana prate prijenos presude u Potočarima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

"Došlo je puno članova obitelji stradalih Srebreničana, a među okupljanima su i studenti, ali i velik broj policijskih snaga. Svi s nestrpljenjem očekuju presudu. Većina se nada kako će se Karadžiću potvrditi kazna od 40 godina zatvora, ali i da će biti proglašen krivim i za genocid i u drugih šest općina u BiH", javlja Jarak.

Ivana Petrović i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Ivana Petrović i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Karadžić je danas osuđen na doživotni zatvor. Više pročitajte ovdje

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju