Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oduševljen je i lakše mu je'

OBITELJ POSJETILA VELJKA MARIĆA 'Svi smo presretni, nismo mogli spavati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povratak Veljka Marića u Hrvatsku komentirali su Milanović, Pusić te Matić. Svi su zadovoljni ishodom, te naglašavaju da su cijelo vrijeme bili u kontaktu sa srbijanskom diplomacijom.

Nakon što je Srbija Hrvatskoj jučer izručila Veljka Marića, danas su ga u istražnom zatvoru Remetinec posjetila tri sina i supruga. Marić se, prema riječima njegove supruge, osjeća puno bolje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

U Remetincu bi trebao ostati mjesec dana, a o njegovoj daljnoj sudbini, kaže Marijana Marić, ništa ne zna. O novim optužbama i mogućim tužbama nisu razgovarali.

Podsjetimo, Veljko Marić je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina ubojstva civila kod Grubišnog Polja. U srbijanskom zatvoru proveo je pet godina.

'Veljko je presretan, moram to priznati. Još je pod dojmom, ali oduševljen je. Oduševljen! Puno je bolje, to isto moram reći. Još sad ide na neke pretrage, pa ćemo vidjeti šta dalje, ali ovo za sad - odlično nešto', rekla je Marijana Marić.

MILJENIĆ ZADOVOLJAN 'Ovo je čista sudska odluka, nije bilo politike'

Na pitanje kako su djeca reagirala odgovara: 'Oni su isto oduševljeni, presretni.'

Jeste Vi spavali noćas?

'Pa, jako malo. Jako malo, ali kaže i on da nije mogao baš spavati', rekla je.

Povratak Veljka Marića u Hrvatsku komentirali su predsjednik Vlade Zoran Milanović, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić te ministar branitelja Predrag Matić. Svi su zadovoljni ishodom, te naglašavaju da su cijelo vrijeme bili u kontaktu sa srbijanskom diplomacijom.

'Tu se radi o priznanju presude i gospodin je došao i bit će prepraćen u neku od naših ustanova i dobro je da se to dogodilo', izjavio je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

VELJKO MARIĆ STIGAO U REMETINEC! Ispred zatvora ga dočekala nekolicina prijatelja

'Što se više odmičemo od rata u 90-ima, to će manje bit takvih slučajeva, moramo osigurati normalne odnose sa susjedima', smatra ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

'Svi smo zadovoljni, najviše Veljko sam i obitelj. Ono što smo predsjednik Josipović i ja počeli još prije nekoliko godina, ova Vlada je dovršila i nadam se da nitko to neće koristiti u politikantske svrhe i reći da je ovo jedan od predizbornih trikova', rekao je ministar branitelja Predrag Matić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene