Šteta se tek treba procijeniti nakon raznog požara na šibenskom području. Oštećeno je dvadesetak objekata. Gorjeli su i automobili, maslinici, vinogradi.

Galerija Sofija Preljvukić s građanima - 2 Sofija Preljvukić s građanima - 1 Šteta od požara - 3 +1 Šteta od požara - 2

Reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić javila se iz Rasline, mjesta koje je u srijedu stradalo u vatrenoj stihiji. Štete se tek kreću popisivati. "Najstrašnije je koliko je sve stradalo", kazala je Preljvukić.

Među spašenima je i šestomjesečni dječak. "Nije bilo izbora - čapi ga! Nije se moglo disati. On je malo počeo spavati - nismo znali je li od dima. Otišli smo u najbliže selo i pozvali hitnu. Otišao je na pedijatriju", rekao je Janko Lokas za Dnevnik Nove TV o spašavanju svog šestomjesečnog unuka.

Osim sebe, brodom su spašavali i ostale mještane. "Na drvenom brodu, koji malo pušta vodu, nas je bilo šest. Jedva smo izašli. Ne znaš kome ćeš prvo pomoći", opisao je Lokas koji je močio plahtu kako bi uvijek bila mokra.

Sofija Preljvukić s građanima - 2 Sofija Preljvukić s građanima - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bilo je puno pepela. Odjednom je kao peka došlo, a onda sam u daljini vidio kapetaniju", rekao je Lokas dodavši da se čovjek nije mogao vidjeti ni na pet metara.

Kada se vratio u drugoj turi po ljude, već je bilo organizirano puno brodova. Isprva su svi stali metar od rive, a ako bi plamen krenuo jače - skočili bi u more.

Darko Dukić Vatrogasni zapovjednik uputio poruku nadležnima: "Da smo jučer imali četiri ili pet kanadera, požar bi bio uhvaćen u pola sata"

Vatrogasci odmaraju nakon paklene noći VELIKA FOTOGALERIJA Herojska borba vatrogasaca i spaljena zemlja jutro poslije

Dugo vremena je trebalo vatrogascima da se probiju do njihovog mjesta. "Majka je bila u šoku, tresla se. Brzo je došla hitna i taj dio je dobro prošao", rekla je Melani Marta Lokas i kazala da su ljudi s privatnim brodovima prilazili i pomagali.

Dijete je, kao i svi ostali, dobro. 

Više o požaru pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju